Organic-Market.Info 25/09/2014
Creixement continuat en el mercat de Comerç Just.

Els compradors segueixen arribant als productes etiquetats Comerç Just en nombre cada vegada més gran, mentre que l’oferta de Comerç Just per als agricultors i els treballadors s’ intensifica, segons un nou informe de Fairtrade International.

L’ etiqueta ètica líder del món va tenir un fort creixement continuat així com les vendes al consumidor dels productes certificats Comerç Just arriben als 5,5 mil milions d’euros a tot el món en 2013. Tret els principals productes de Comerç Just, les vendes al 2013 van créixer pel cafè (8%), sucre (22%), plàtans (12% ) i flors (16%).

El creixement més fort  de mercats inclou els EUA, on les vendes de productes de Comerç Just van augmentar a 300 milions d’euros des de la introducció de la marca el 2012, i el nous mercats Índia i Kenya, que s’uneixen a Sud-Àfrica com a països productors de Comerç Just amb ràpid creixement de vendes de productes de Comerç Just en els seus propis mercats. Alemanya ha consolidat la seva posició número dos en el mercat després del Regne Unit,  amb vendes al detall al consumidor superant  els 650 milions d’euros després d’un fort creixement anual del 23%. Alhora, Fairtrade International informa d’una sèrie d’iniciatives de gran abast establertes per obrir més oportunitats per la gent de l’altre extrem de la cadena de subministrament – ara més de 1,4 milions d’agricultors i treballadors, pertanyents a 1.210 organitzacions de productors en 74 països.

Altres punts destacats de l’informe inclouen: Els mercats emergents de la República Txeca, Hong Kong i Corea del Sud, van duplicar les seves vendes anuals de consum. Els pagaments de la prima de Comerç Just, que reben els productors per sobre del preu de venda, van superar els 86 milions d’euros. Organitzacions de petits agricultors han invertit el 86% en els serveis d’agricultors i en l’enfortiment de les cooperatives. Onze empreses han signat contractes per als nous Programes de Proveïment de Comerç Just, amb promeses d’augmentar els volums de compra de cacau de comerç just i cotó d’any en any, establertes per lliurar  1,3 milions d’euros de fons addicionals a la prima de Comerç Just als productors de cacau, només el 2014.

Fairtrade Àfrica, l’organització Comerç Just regional governada pels productors, es va fer càrrec de l’entrega de serveis als agricultors i treballadors a l’Àfrica i l’Orient Mitjà.

fairtrade 2011 2

Hi ha més de 30.000 productes de Comerç Just a la venda en 125 països. L’ informe anual complet Fairtrade International Annual Report 2013-14 Strong Productor, Strong Futur, (Productor Fort, Futur Fort) està disponible per a baixar-lo aquí.