yolanda munoz

El moviment “hand made” en cosmètica creix dia a dia, conscients cada vegada més dels beneficis que pot aportar-nos la natura, els productes elaborats amb amor com feien la nostra àvies … creixen les consultes a internet sobre com elaborar una crema casolana, com treure les arrugues amb productes naturals o com tractar l’acne amb olis essencials.

Des d’aquest article desitgem que elaboris els teus productes de cosmètica des del coneixement i la consciència, perquè no tot el natural és innocu i perquè si volem  evitar productes tòxics de la cosmètica convencional, també evitem els “perills” en la cosmètica “hand made “.

Els ingredients bàsics, entre d’altres, que utilitzem a l’hora d’elaborar els nostres productes són: olis vegetals, hidrolats, mantegues, ceres i olis essencials. Per a tots ells, regeix un principi general, el que els productes siguin naturals, purs i ecològics.

Però avui, vull aturar-me en els olis essencials i per tant en l’Aromateràpia. L’oli essencial obtingut generalment per destil·lació per vapor d’aigua, és una substància líquida, volàtil, amb una concentració molt elevada de principi actiu i, per descomptat aromàtica. Aquesta concentració de principi actiu, de molècula definida o de “quimiotip”, serà qui li concedeix la propietat terapèutica.

aceites esencialesCal tenir en compte que el terme Aromateràpia, és definit per l’Escola francesa, com “el tractament terapèutic amb olis essencials bioquímicament definits per tractar diferents patologies d’humans i animals”, per tant si fem servir en la nostra elaboració olis essencials de qualitat: purs, naturals, ecològics, botànicament definits i quimiotipats, podrem dir que la nostra cosmètica és terapèutica.

Conèixer el quimiotip es fa imprescindible en determinats olis essencials com el romaní, la farigola…

Així doncs… ens hi posem? Elaborarem un sèrum antiulleres que activarà la nostra circulació venosa i limfàtica:

– 3 ml. Oli Vegetal de Calòfil (per la seva acció circulatòria i cicatritzant)
– 2 ml. Oli Vegetal d’Onagra (per la seva acció antiinflamatòria)
– 2 gotes d’Oli Essencial de Sempreviva groga (Helicrysum italicum) per la seva propietat antiinflamatòria, cicatritzant i descongestiva).
– 2 gotes d’Oli Essencial de llentiscle (Pistacea lentiscus) per ser descongestiu venós i limfàtic alhora que tònic per a la circulació de retorn.

Aplicar una goteta d’aquest sèrum matins i nits abans de la crema hidratant fins notar millora. I… a lluir mirada!

Autora: Yolanda Muñoz del Águila (Aromatòloga: formadora i experta en BioCosmètica), www.aromaterapiaenalicante.es. Membre de la Xarxa Ecoestética.

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here