Natures Plus: Inmunonutrición avanzada para unas defensas fuertes

El retorn del fred i les baixes temperatures afavoreix que les persones emmalalteixin per grip, constipats o refredats. Podem evitar emmalaltir enfortint el nostre sistema immunitari de forma natural mitjançant el consum dels fongs shiitake, reishi, maitake i del camu camu.

Aquests superaliments són utilitzats des de fa mil·lennis per la medicina natural, que busca mantenir la salut a través de la prevenció, i la seva eficàcia està avalada per nombrosos estudis científics que així ho demostren. Tenen en comú la seva capacitat per reforçar el sistema immunològic sense produir efectes tòxics gràcies a la presència d’un polisacàrid natural, el betaglucà, al qual els científics reconeixen la seva acció immunomoduladora i els seus àmpliament estudiats efectes anticancerígens, la seva capacitat per estimular el sistema immunològic sense hiperactivarlo , el que fa d’aquests superaliments un gran remei terapèutic.

Els fongs shiitake (Lentinula edodes), maitake (Grifola frondosa), i reishi (Ganoderma lucidum) actuen com a suport del sistema immune, tenen acció antiinflamatòria, anticancerígena, antiulcerosa, enforteixen el sistema circulatori i redueixen els nivells de colesterol i la pressió arterial. Tenen acció antiestrès, antioxidant, regulador hormonal, incrementen la nostra energia i indueixen el son en cas d’insomni.

El camu camu (Myrciaria dubia) és un arbust de la família de les mirtàcies que creix en les riberes dels rius de l’Amazonia i el fruit destaca per la seva elevada concentració de vitamina C, que reforça el sistema immune per ser antioxidant. Són superaliments rics en antocianines i compostos fenòlics com la rutina i la catequina, minerals com potassi, ferro, magnesi, seleni, zinc, manganès, coure, germani o calci, vitamines com la B1, B2 o B3, carotenoides, àcids grassos essencials i 17 aminoàcids entre els quals predominen la serina, valina i leucina.

Prevenen l’oncogènesi, presenten activitat antitumoral directa, activitat inmunopotenciadora i efecte preventiu de metàstasi. Redueixen l’excessiva producció i secreció d’histamina, tenen un efecte tònic en les persones que pateixen asma i al·lèrgies. Milloren el funcionament de les glàndules suprarenals, normalitzant la secreció de les seves hormones.

Completar la nostra dieta amb fongs shiitake, reishi, maitake i amb el camu camu és una forma senzilla de millorar la nostra salut. Sens dubte són l’aliat perfecte per reforçar el sistema immunitari. És important assegurar-se que siguin de cultiu orgànic per evitar els contaminants presents en el sòl i aigua.

Autor: Raúl Martínez, dietètica i dieto terapia Homo toxicologia

Suscríbete a la Newsletter y recibe Bio Eco Actual gratis cada mes en tu correo

Bio Eco Actual, tu mensual 100% ecológico
Leer Bio Eco Actual

1 COMMENT

  1. Suposo que quan dius: “Prevenen l’oncogènesi, presenten activitat antitumoral directa, activitat inmunopotenciadora i efecte preventiu de metàstasi. Redueixen l’excessiva producció i secreció d’histamina, tenen un efecte tònic en les persones que pateixen asma i al·lèrgies. Milloren el funcionament de les glàndules suprarenals, normalitzant la secreció de les seves hormones.” et refereixes als bolets (ho dic per les propietats que enumeres), perquè has situat aquest parragraf sota del paràgraf del camu camu i sembla que parlis del camu camu

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here