Arriba el fred hivernal, la boira, la humitat, i amb això augmenta el risc de refredats, tos, mal de coll… etc.

És temps de mantenir unes defenses sanes i actives per fer front a les agressions hivernals. Els essencials d’hivern són els extractes de: equinàcia, pròpolis, les llavors d’aranja, l’essència de llimona i l’oli essencial de farigola.

L’extracte d’equinàcia

L’equinàcia s’ha utilitzat tradicionalment per tractar o prevenir els refredats, la grip i altres infeccions. Posseeix una acció sobre el sistema immunològic, que ha estat àmpliament reportada i pot ajudar a combatre les infeccions.

El pròpolis

En la composició del pròpolis destaca la seva gran riquesa en diferents bioflavonoides, que li confereixen les propietats antisèptica, antibiòtica i antioxidant. Al pròpolis se li atribueixen també propietats antimicòtiques, antiinflamatòries, cicatritzants, antial·lèrgiques i analgèsiques. Utilitzat des de l’antiguitat, en l’actualitat diferents estudis científics avalen les seves propietats úniques per a la cura de les afeccions del sistema respiratori durant l’estació hivernal, ampliant el seu ús en les afeccions genito-urinàries i digestives.

resfriado invierno enero17L’extracte de llavor d’aranja

Les diferents investigacions sobre la composició de la llavor d’aranja i la seva polpa (Citrus paradisi Macfad.) han revelat la presència de flavonoides, sent el principal la naringina i la seva aglicona la naringenina (flavanona), que li confereix el seu característic sabor amarg. Posseeix una acció antibacteriana d’ampli espectre, potent i eficaç, a més amb efecte fungicida i antiviral.

L’essència de llimona corfa

L’essència de llimona-corfa posseeix una acció antimicrobiana. La seva acció bacteriostàtica ve donada pel seu contingut del seu component majoritari, el limonè, present en una elevada proporció (60-70%).

L’oli essencial de farigola

Per a l’obtenció de l’oli essencial de Farigola, es destil·la la planta sencera en flor. L’oli essencial de farigola-timol és un excel·lent antibiòtic, d’acció sobre l’esfera broncopulmonar, amb propietats immunoestimulants i expectorants, resultant ideal per al tractament, en l’adult, dels refredats, tos, grips, laringitis, faringitis, bronquitis , a més de posseir un efecte tònic, reconstituent i antifatiga, molt útil durant les convalescències, en infeccions repetitives i en les infeccions gastrointestinals.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques
Bio Eco Actual Gener 2017