ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

Ja tenim la primavera a la cantonada i hem de centrar els nostres pensaments en gaudir del bon temps.

Després d’un dur hivern tornem a gaudir de l’aire lliure i de l’exercici en plena natura. No obstant això, per a aquelles persones amb al·lèrgies, la primavera no és del tot meravellosa. No poden realitzar aquestes activitats sense els molestos símptomes associats a l’al·lèrgia com el llagrimeig, enrogiment d’ulls, esternuts, congestió nasal, asma, faves o granellades, així que la primavera es converteix per a ells en un veritable suplici. El cas més conegut és la febre del fenc o rinitis al·lèrgica estacional, el principal responsable és el pol·len de la floració primaveral, que per a desgràcia dels al·lèrgics, es troba per tot arreu, des de principis de la primavera fins a primers d’estiu.

No hem de considerar l’al·lèrgia com un mal inevitable i resignar-nos a patir-la sense més. Podem sobreviure a les al·lèrgies i millorar el nostre estat de salut ajudant-nos de remeis que la naturalesa posa al nostre abast per combatre-la. Comptem doncs amb grans aliats com el comí negre, el reishi i els probiòtics.

remedios naturales alergias

El comí negre (Nigella sativa) és una planta anual de la família Ranunculaceae, nativa del sud i sud-oest d’Àsia. El seu ús històric ve des d’antic havent-se trobat les llavors del comí negre en llocs arqueològics de l’antic Egipte que inclouen la tomba de Tutankamon. Els seus principis actius són l’àcid linoleic, la thymoquinona, la nigelona (ditimoquinona), la melantina, la nigilina i el transanetol. Aquests compostos presenten acció antibacteriana i antivírica similar a la dels antibiòtics, ajuden en el tractament i prevenció de l’asma, la rinitis al·lèrgica i dermatitis atòpica. Estimulen el sistema immunològic, són un antioxidant natural, i contribueixen al normal estat cardiovascular i a mantenir normals els nivells de colesterol.

El fong reishi (Ganoderma lucidum) actua com a suport del sistema immune, té acció antiinflamatòria, anticancerígena, antiulcerosa, enforteix el sistema circulatori i redueix els nivells de colesterol i de la pressió arterial. Té acció anti-estrès, antioxidant, reguladora hormonal i incrementa la nostra energia.

Hi ha una estreta relació entre la microflora bacteriana intestinal i les al·lèrgies. La microbiota exerceix un paper indispensable en el desenvolupament i bon funcionament del sistema immunitari. Els probiòtics actuen com una barrera antial·lèrgica que permet disminuir i millorar l’al·lèrgia.

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia
Bio Eco Actual Abril 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here