PATROCINAT PER
Suplementos Solgar

El pes ideal hauria de ser abans de res un pes en el qual es reconeixen les necessitats reals i ritmes del nostre cos. I ja que cada cos és únic, cada manera d’alimentar-se ho hauria de ser també.

De la mateixa manera que no hi ha una única fórmula matemàtica aplicable a tothom, el que sí serveix com a bon indicador, és sentir-se en un pes d’equilibri i estable en el temps, en el què ens sentim a gust, àgils, amb energia, lúcids, feliços i ben nodrits. Aquest sens dubte, hauria de ser el nostre primer baròmetre.

Un altre punt important a l’hora de voler aconseguir el nostre pes ideal és fer-ho sempre sota un punt de vista realista i fugir de les dietes que prometen miracles a curt termini que solen crear desequilibris, limitacions, a més de ser terriblement avorrides i fins i tot castrants. I és que quan busquem ser la nostra millor versió, és difícil aconseguir-ho a base d’aliments superflus, insulsos i de poca densitat nutricional.

Si el que volem és convertir-nos en un vehicle de primera classe, és lògic necessitar alimentar-nos a base d’un carburant premium, i no només per al nostre cos físic, sinó també per al nostre cos intel·lectual i emocional. Posem les coses al seu lloc, no només transportem i som un pes en kg, també som el resultat de vivències, emocions, i d’una educació alimentària plena de creences possiblement errònies o mal adaptades a la nostra situació real i present. No ens oblidem que som éssers evolutius, i que per tant la nostra manera de menjar, també ho hauria de ser. El que ens va anar bé en un moment donat de la nostra vida, pot deixar de fer-ho al cap d’un temps, i igual que les nostres necessitats canvien, la dieta hauria d’acompanyar aquest canvi també…

Peso ideal Pes ideal

La conquesta del nostre pes ideal hauria d’englobar aliments funcionals, integrals, orgànics, crus, vius, acolorits, de bona assimilació i que aportin sacietat i plaer. I el més important, reals. Menys processats i etiquetats faran forçosament que substituïm el que ens resta, pel que ens suma nutricionalment, així com emocionalment. Per exemple, en un dinar, si afegim moniato al plat, el seu sabor dolç reconfortant minimitzarà la posterior necessitat d’unes postres riques en sucre refinat (i altres coses que no ens convenen), el que al seu torn minimitzarà aquesta addicció i els alts i baixos de glucèmia , que és el que provoca un emmagatzematge extra de greix al cos.

No haurien de faltar les verdures en cadascun dels nostres àpats, a més d’incorporar de manera habitual la fruita de temporada, els brots, les llavors i fruits secs, la quinoa i els cereals integrals, els tubercles i els llegums, que ofereixen una infinitat de combinacions per a cada estació de l’any.

En altres paraules, per aconseguir estar en el nostre pes ideal, més que prohibir certs aliments en la dieta des de la part purament intel·lectual (quelcom insostenible a llarg termini), hem de sobretot enriquir els nostres plats amb aliments sans, rics i que ens aportin plenitud i satisfacció a tots els nivells.

Es tracta de portar una dieta abundant i satisfactòria, però amb el que és realment afí a nosaltres versus l’ antinatural, químic i artificial, atès el desnaturalitzat que ja és el nostre estil de vida.

I si més que d’una dieta, estem parlant d’una manera d’alimentar-nos, d’una reeducació, hauríem també de parlar d’altres tipus d’aliments d’igual importància, els primaris. Aliments pels quals es nodreixen els nostres sentits, emocions i energia, com són el nostre entorn, treball, amistats, familiars, la llar, una música o un paisatge … Tot això forma part d’aquest estil de vida que regeix també la nostra salut i pes, i que hauria de ser el més harmoniós i positiu possible.

Altres factors que contribueixen a aconseguir estar en el nostre pes ideal i a que el nostre metabolisme treballi correctament són el dormir bé i el practicar una activitat física amb regularitat, i si possible, a l’aire lliure en contacte amb el sol per l’aportació de vitamina D i regulació hormonal. Respectar el nostre ritme circadià, és assegurar un bon rendiment físic, intel·lectual i energètic, a més d’una estabilitat emocional.

Mentre es planifiquen els canvis i reajustaments, podem ajudar-nos també de l’aportació de certs suplements i plantes específiques.

Aliats naturals*

Crom: ajuda a disminuir la concentració de greix corporal i incrementar la concentració de massa magra, actua com a reductor d’apetència pel dolç, augmentant la sensibilitat a la insulina i regulant la glucosa en sang.

Coenzim Q10: necessària per a la conversió de greix en energia.

L-Carnitina: estimula el metabolisme dels greixos perquè es cremin i obtenir-ne  energia.

Dent de Lleó: l’arrel d’aquesta planta potència l’eficiència del metabolisme dels greixos a través de bona funció hepàtica i biliar juntament amb un alt efecte diürètic.

Psyllium: l’efecte de la seva fibra soluble augmenta la sensació de sacietat al mateix temps que millora l’eliminació dels greixos dels intestins agilitzant al seu torn el trànsit intestinal.

*La suplementació ha de ser prescrita i supervisada per un professional de la salut.

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia
Bio Eco Actual Maig 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here