PATROCINAT PER
Suplementos Solgar

Cert és que quan apostem per una alimentació i suplementació d’origen Ecològic, busquem abans de res Qualitat. El ecològic, biològic i orgànic és sinònim d’un cultiu exempt de productes químics sintètics i perjudicials per a la nostra salut així com per al planeta.

Quan busquem ingredients nets i lliures de transgènics (OGM), el que volem és que també promoguin la salut i tinguin cura del medi ambient podent-se combinar el tradicional amb la tecnologia (tots dos són compatibles), respectant sempre la natura.

També és cert que necessitem una Garantia que ofereixi la fiabilitat d’aquesta qualitat. I per això comptem amb els segells, logotips que acrediten que el que estem adquirint, és realment ecològic i afí als nostres ideals i principis.

No obstant això en el món de l’alimentació, suplementació i fins i tot cosmètica orgànica, podem trobar-nos amb diversos i diferents segells en un mateix producte, que per desconeixement o ignorància, ni sospitem que reflecteixen molt més que únicament un origen ecològic. Reflecteixen també, una filosofia de vida.

Per exemple en un producte, si a més de veure el segell ecològic, veiem el segell Halal o Kosher, ens ve immediatament al cap el concepte de religió, oi? Però, què hi ha del concepte antropològic? Quin significat té?

Sabies per exemple, que els sabons amb segell Halal no només són ecològics, sinó que es fabriquen només amb aigua de font viva, exclusivament a la primavera perquè és quan flueix? O que també abasta la banca verda, el benestar animal, productes financers sense ànim de lucre, la bioconstrucció específica en base al seu sanejament, tèxtil i turisme ètic?

Detrás de lo ecológico...

De fet Halal significa “el permès, saludable i ètic”, el contrari a Haram. Quant a la suplementació per exemple, es garanteix que les càpsules toves que solen portar olis vegetals rics en omegues, no estan fetes a base de gelatina procedent del porc sinó que són sempre d’origen vegetal. Queden a més prohibits els additius químics E-442, E-470, E-483, E-542 i els de procedència animal, el que els converteix en totalment aptes per a tot vegetarià i vegà. També posen especial atenció a la contaminació creuada per el que el transport de les matèries primeres està regit per normes estrictes d’higiene.

Una cosa que té molt en comú també amb el segell Kosher, que significa “el adequat”. La seva certificació assegura que tots els seus ingredients són acuradament supervisats des del seu inici, i que respecten unes normes higièniques estrictes en cada un dels processos de producció. En l’alimentació i suplementació, col·lectius com vegetarians i intolerants a la lactosa són grans consumidors mundials d’aliments Kosher pareve. Fruites, verdures i grans són sempre revisats per detectar una mínima presència de petits insectes i larves.

També hi ha una cura extrema en l’ús d’estris, per evitar qualsevol possible contaminació alimentària, així com d’aromes i sabors entre si, representant una certificació de màxima purificació i higiene. Però a més, és sinònim de responsabilitat social corporativa, és a dir que contempla el salari just, la transparència empresarial, també el benestar animal, així com el descans i la conciliació familiar, entre altres coses…

Com veiem, darrere l’ecològic tenen cabuda certificats que a dia d’avui, segueixen anant més enllà de l’alimentació, que representen una saviesa mil·lenària i filosofia de vida que viuen en sintonia amb el seu entorn, respectant el benestar de la nostra terra i tornant a les arrels del que és natural, és a dir, del que és autèntic. Aprenguem del passat, per viure un millor present…

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia
Bio Eco Actual Juliol-Agost 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here