ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

El verd de blat, també conegut com herba de blat o Wheatgrass, s’obté dels brots verds de blat (terme que designa el conjunt de cereals conreats o silvestres pertanyents al gènere Triticum).

És una extraordinària font de vitamines, minerals, aminoàcids, proteïnes, fibra i enzims que la natura posa al nostre abast, amb gran valor nutritiu i font de nutrients de fàcil absorció. Els verds de blat són els brots joves del blat una vegada que el gra ha germinat, i a diferència de la llavor del cereal, estan lliures de gluten. Per ser font de nutrients essencials per a la dieta humana el consum de verds de blat permet al nostre organisme disposar de forma immediata de nutrients vitals.

Es té constància que el blat es va començar a conrear al 6700 AC. Hi ha evidències arqueològiques del seu cultiu a l’antiga Mesopotàmia, en els territoris que ocupen les actuals Síria, Jordània, Turquia, Israel i l’Iraq. La mutació del blat silvestre i el seu cultiu va provocar la gran revolució agrícola en el denominat creixent fèrtil.

Pel seu valor nutricional no tenen comparació. Són una font concentrada de vitamines i minerals. Els verds de blat contenen calci, magnesi, sodi, potassi, clor, sofre, silici, zinc, manganès, cobalt, coure i iode, i són particularment rics en vitamines A, el complex B, C, D, E, K i betacarotè.

Qué Comer: Verde de trigo Què Menjar: Verd de blat

Els verds de blat contenen 17 aminoàcids, incloent els tretze essencials, àcids grassos, proteïnes, oligoelements i enzims. Contenen una gran concentració de clorofil·la, que afavoreix l’eliminació de metalls pesants del cos, i de l’enzim superòxid dismutasa, potent antioxidant que protegeix les cèl·lules contra els radicals lliures tòxics, ajudant al cos a combatre l’envelliment, matar les cèl·lules canceroses i a superar les malalties vinculades amb l’estrès oxidatiu.

Els brots de blat són extremadament alcalins, de manera que consumir-los ajuda a mantenir un correcte equilibri d’alcalinitat i acidesa del cos

La majoria dels aliments processats que consumim són àcids, i quan els consumim en excés, són causa entre altres malalties, de la fatiga.

Els verds de blat són ideals per combatre el restrenyiment i mantenir els intestins oberts pel seu alt contingut en magnesi. Redueixen la pressió arterial, enforteixen els capil·lars i milloren els trastorns de la sang. Tenen funció cicatritzant i ajuden a curar les nafres. El consum de verds de blat incrementa força i millora la salut, facilitant un complet estat de benestar.

Autor: Raúl Martínez, Dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia
Bio Eco Actual Juliol-Agost 2017