Dijous passat dia 13 l’institut de recerca líder en agricultura orgànica, FiBL, va inaugurar la seva nova oficina a Brussel·les. Construeix un pont entre el sòlid coneixement científic de FiBL en agricultura ecològica i els processos de formulació de polítiques que tenen lloc a Brussel·les.

(Brussel·les / Frick, 13 de juliol de 2017). – FiBL Europe, la nova filial del Research Institute of Organic Agriculture (FiBL), ofereix un lloc d’intercanvi vibrant entre la comunitat d’agricultors orgànics i els nombrosos representants i interessats presents a Brussel·les. “L’agricultura ecològica s’ha convertit en una autèntica alternativa per a l’agricultura europea i hem arribat a Brussel·les per proporcionar nostre coneixement científic i donar suport encara més la transició cap a una agricultura més sostenible”, afirma Dóra Mészáros, codirectora de FiBL Europe.

“FiBL Europe és el portal de l’excel·lència científica i tècnica dels cinc instituts nacionals d’investigació del FiBL a Suïssa, Alemanya, Àustria, Hongria i França”, diu Urs Niggli, president del nou centre a Brussel·les.

“Oferirà els seus serveis al sector públic i privat”

Amb les seves sucursals, FiBL és l’institut de recerca més gran dedicat a l’agricultura orgànica a nivell mundial. Les seves capacitats d’investigació són un recurs clau per resoldre els problemes pràctics als quals s’enfronten els agricultors orgànics, així com proporcionar investigació bàsica sobre aspectes de sostenibilitat de l’agricultura.

FiBL Europe
The new office of FiBL Europe in Brussels. (Photo: FiBL)

Objectius de FiBL Europe

A més d’oferir una àmplia caixa d’eines amb informació sobre el coneixement de l’agricultura ecològica en diferents llengües europees, FiBL Europe promourà metodologies d’avaluació de sostenibilitat per a empreses agrícoles, empreses del sector alimentari i prenedors de decisions, utilitzant eines com SMART, RISE i Life Cycle Assessment.

“Altres plans són proporcionar a més països llistes actualitzades periòdicament de llavors orgàniques i material de propagació a la plataforma OrganicXseeds.com, diu Miguel de Porras, codirector d’FiBL Europe. “A més, s’estan preparant més llistes nacionals d’insums avaluats per a l’agricultura orgànica”.

Nou Logotip per a FiBL

FiBL Europe

Amb motiu de la inauguració de FiBL Europe, FiBL es presenta amb un disseny corporatiu modernitzat que inclou un logotip actualitzat.

Més informació a www.fibl.org