Piel del bebé en verano belleza ecológica belleza natural cosmética ecológica cosmética natural pell del nadó a l'estiu cosmètica ecològica

Durant l’estació estiuenca, la calor, el sol i la humitat, afecten el delicat equilibri de la pell del nadó. Tenir en compte una sèrie d’aspectes ens ajudarà a mantenir-la protegida i saludable.

És important mantenir-la perfectament hidratada, amb la crema o body milk natural. La hidratació amb una crema natural assegura a la pell del nostre nadó, una aportació fonamental d’àcids grassos essencials que permetrà reforçar la funció barrera, enriquir el mantell hidro-lipídic, disminuint així la pèrdua trans-epidèrmica d’aigua a la pell. Són ideals les fórmules lleugeres, sense al·lèrgens, tipus body milk, de fàcil absorció.

També potenciar la hidratació i l’aportació d’àcids grassos essencials a la pell, aplicant un oli de massatge després del bany. L’oli de jojoba, cotó, baobab i la mantega de karité, són alguns dels més aconsellats, ja que no contenen al·lèrgens específics per a la delicada pell del nadó. Si ho apliquem amb la pell humida, resultarà molt agradable per al nostre nadó i ens permetrà dedicar uns moments al massatge que potenciarà el nostre vincle afectiu.

Recordar també que és important hidratar el nadó per dins, oferint-li líquids amb freqüència

Per evitar l’aparició de vermellors, granellades o erupcions cutànies en galtes, comissures o plecs, o tractar-los si ja han aparegut, s’ha de mantenir el nadó fresc i sec i podeu aplicar una petita capa de pólvores d’arròs fluid amb calèndula (evitar el talc que obstrueix els porus i empitjora la situació), això contribuirà a reduir la irritació, calmar i recuperar la pell d’aquestes zones específiques.

És important vestir el nadó amb roba lleugera, teixits suaus i fibres naturals que permetin una bona transpiració de la pell i l’ús d’humidificadors en regions especialment seques.

En general la pell dels nens amb pell atòpica, millora durant l’estació estiuenca i els banys al mar, però és important tenir especial cura de les zones on hi ha lesions, mantenir-les protegides i evitar el contacte amb la sorra. Després de la platja, netejar acuradament la pell i mantenir-la perfectament hidratada amb bàlsam adequat, ric en àcids grassos essencials, fonamentals per contrarestar la inflamació.

La pell pot irritar-se també amb les substàncies químiques procedents dels detergents i suavitzants de la roba, pel que aconsellem rentar la roba amb detergent natural- certificat.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques
Bio Eco Actual Juliol-Agost 2017

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here