Les capacitats de memoritzar, concentrar-se i de recordar, exigeix ​​que les cèl·lules del cervell estiguin perfectament nodrides i a més disposin d’un plus d’energia quan les sotmetem a situacions que requereixen sobreesforç i alt rendiment.

Nombrosos estudis han demostrat la importància de determinats nutrients fonamentals per al bon desenvolupament del cervell, com són els fosfolípids (fosfatidilcolina, fosfatidilserina), determinats àcids grassos com el EPA i el DHA, el complex B, els aminoàcids essencials, els oligoelements, el fòsfor i determinats antioxidants. Tots ells compleixen diferents funcions que contribuiran a mantenir i maximitzar les nostres capacitats cognitives.

Hi ha nutrients que poden ajudar-nos, entre ells destaquen els fosfolípids, i el fòsfor d’origen orgànic, com són els que procedeixen de la lechaza de peix; que a més de ser una font natural d’aquests nutrients indispensables per tenir una bona memòria; ens aporta també altres nutrients com el magnesi, potassi, zinc, seleni, vitamina-E, complex- B i àcids grassos de cadena llarga com el DHA i el EPA; constituint a més un veritable concentrat d’aminoàcids essencials. La presa d’aquest suplement nutricional assegura un còctel de micronutrients de fàcil assimilació i gran biodisponibilitat, el que permet notar els seus efectes de forma gairebé immediata.

D’altra banda, els antioxidants que procedeixen del concentrat de fruits d’ arç groc, ens aporten diferents molècules de quercitina, carotenoides i vitamina-C, i ha demostrat científicament el seu efecte neuroprotector, que protegeix les cèl·lules neuronals de l’estrès oxidatiu o radicals lliures oxigenats, gràcies a la seva poderosa acció antioxidant, el que contribuirà a protegir la nostra memòria i en definitiva la nostra salut cognitiva.

Per potenciar les nostres capacitats cognitives i protegir la nostra memòria, s’ha referenciat també l’ús de l’extracte de Ginkgo biloba, conegut per les seves propietats sobre el sistema circulatori, que s’extrapolen també a la circulació cerebral. L’extracte d’aquesta planta ens ajudarà a optimitzar el reg sanguini cerebral i ens proporcionarà també la seva acció neuroprotectora, capaç de millorar la memòria i el procés cognitiu en persones sanes.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2018