RECOMANAT PER
Sol Natural

Sol Natural alimentación ecológica bio eco actual distribuidor

Mengem segons el que sentim però sentim també segons el que mengem. Amb el que si estàs en recerca de benestar, és important que no oblidis posar felicitat al teu plat aportant certs aliments, en els quals s’amaguen una autèntica riquesa i alquímia mental i emocional.

Felicidad en tu plato: alimentos que provocan bienestar

Per començar, hem de saber que comptem amb dos “centres emocionals”: el cervell i el segon cervell, el nostre intestí. Tots dos es comuniquen entre si, i el bon funcionament d’un, depèn de l’altre. Hem d’aportar doncs, el seu adob nutricional particular si busquem sumar també benestar emocional.

Cal destacar que amb els ritmes tan antinaturals que portem, els nostres dos centres acaben esgotant-se i creant reaccions de caràcter oxidatiu i inflamatori a evitar. Estrès, alts i baixos emocionals, ansietat, depressió, fatiga, desmotivació, insomni, són part del ventall emocional com a resultat de tal desequilibri…

Per contrarestar aquests efectes, hauríem de crear una “rebost d’auto-cura” on no poden faltar aquests aliats d’origen vegetal…

Verdures, especialment les crucíferes com ara el bròquil, col llombarda, les cols, coliflor, cols de Brussel·les, nap, raves, nap daikon, ruca i créixens d’aigua. Totes elles són riques en sulforafà, de gran capacitat antioxidant i neuroprotectora, capaç de millorar la memòria i aprenentatge. La remolatxa juntament amb el moniato i la patata morada, són verdures d’acció antiinflamatòria, sent riques en pigments i vitamines antioxidants, que actuen com a cofactors en les respostes neuronals.

Fruites a potenciar són l’alvocat, nabius, mores, taronges, raïm, magranes i maduixes ja que destaquen pel seu caràcter antioxidant i antiinflamatori. Seria interessant consumir-les  senceres i biològiques (especialment si no es poden pelar) ja que és en la seva pell, on es concentra la major part dels seus beneficis. Una altra fruita a destacar, és el coco, per la seva riquesa en fibra prebiòtica, l’aliment favorit de la nostra microbiota intestinal (responsable de la salut del nostre segon cervell i emocions) i d’alt poder antifúngic i antibacterià, una veritable aliada per a casos de disbiosis o candidiasi intestinal (inductores d’emocions com la depressió, ansietat o insomni).

El consum de verdures i fruites en general indueixen a unes menors taxes de depressió i ansietat, de manera que a més de les esmentades, és important variar-les i fer-les part de la nostra base alimentària i no com a simple guarnició.

Un altre aliat és el Cacau, però el de 80% de puresa, perquè aporti de veritat beneficis d’interès. És ric en flavonoides i diversos tipus de polifenols a més de magnesi i triptòfan, el que li confereix propietats neuroprotectores, cognitives i antidepressives. A consumir de totes maneres amb moderació.

Com cereal integral no pot faltar la Civada, rica en vitamines del grup B, triptòfan, magnesi i fibra prebiòtica, aporta sacietat, energia, satisfacció i eleva la nostra felicitat afavorint al seu torn, la nostra salut intestinal i neuronal.

Com greixos saludables, l’Oli d’oliva (omega 9) i les Llavors de lli o de chia (omega 3), són essencials a l’hora de garantir una bona comunicació neuronal (sinapsis) i benestar intestinal, així com els Fermentats de poder probiòtic com el Tamari, Miso o Vinagre de poma, arròs o umeboshi, sempre que no estiguin pasteuritzats, de cara a mantenir la seva activitat beneficiosa, la de repoblar la nostra microbiota intestinal amiga.

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia.

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Maig 2018