Partim de la base que la pell de l’home, com la de la dona, s’estructura en:

Epidermis: la capa més superficial de la pell i la que està en contacte directe amb l’exterior.

Dermis: on trobem les terminacions nervioses, les glàndules sudorípares, els vasos sanguinis, el col·lagen, l’elastina…

Hipodermis: la capa més interna de la pell, on es troben els vasos sanguinis, el sistema limfàtic… i els lipocits, que són els encarregats de produir el greix que ajuda a protegir l’organisme de l’exterior, li dóna consistència a la pell…

Cosmética econatural para hombres

El que diferencia la pell de l’home és que sol ser més gruixuda, tenir els porus més dilatats, major quantitat de greix, un PH més àcid, sol ser menys sensible als estímuls de l’exterior…

Així doncs, haurem de tenir en compte les característiques generals, així com les característiques particulars, per tenir cura de la pell masculina. Seguint el protocol bàsic de tractament de la pell, però adaptant els productes a les característiques individuals:

Neteja. Netejar tots els dies al matí i a la nit amb el producte adequat o més còmode, normalment un sabó econatural de saponificació en fred.

Exfoliació. Cada mes farem una exfoliació adequada per eliminar les cèl·lules mortes de l’epidermis. Podem realitzar-la amb micronitzats de plantes (ortiga per a pells molt grasses, taronja per a pells més sensibles…) o amb sal i unes gotes d’oli vegetal d’oliva, aplicar en petits cercles a la pell sense irritar-la.

Purificar. Després de l’exfoliació aplicar una màscara que ajudi a purificar la pell des de l’interior, per a homes jo recomano fer una mascareta amb argila verda i si es té la pell sensible amb alginats.

Tonificar. Tots els dies després de la neteja tonificar la pell, amb un tònic facial adequat que ajudi a regular el greix o amb un hidrolat de xiprer, farigola o menta.

Nodrir. Amb un sèrum adequat a cada un nodrir la pell en profunditat, de manera que ajudi a regular el greix i que penetri en profunditat per aportar els nutrients suficients a la pell que li donin l’equilibri d’elasticitat i consistència.

Hidratar. Recordeu que la millor hidratació comença des de l’interior, amb la ingesta d’aigua, sucs, infusions. Hidratarem la pell amb una crema o loció, que penetri ràpidament i aporti la frescor i la hidratació que es necessita.

Autora: Yolanda Muñoz del Águila, Coordinadora i professora del Projecte Red Ecoestética Asociación Vida Sana

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Octubre 2018

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here