Durant el canvi estacional, el nostre organisme s’adapta progressivament al canvi de temperatura, no sabem molt bé com vestir-nos, passem fàcilment de la calor al fred i viceversa.

Fitoterapia, Yemoterapia y Propóleo, para mantener unas defensas fuertes

Aquests canvis bruscos de temperatura tenen efectes sobre el nostre organisme, afectant principalment a les nostres mucoses, que en aquestes condicions fàcilment s’inflamen, fent-se més susceptibles a les agressions externes, amb el que podem començar a notar els primers signes de refredats, i augment també de la sensibilitat a diferents al·lèrgens com els pòl·lens i els àcars. Reforçar el sistema immunològic durant l’estació de tardor, ens ajudarà a estar més forts davant l’agressió de microorganismes.

La Fitoteràpia, la Gemmoteràpia i l’ús d’olis essencials pot contribuir de forma eficaç a potenciar el nostre sistema defensiu. Quan parlem de defenses, hem també de comentar que no només és important actuar a través d’una acció antimicrobiana, resulta igual o fins i tot més important mantenir un terreny orgànic adequat i net, el que enfortirà les nostres defenses de forma indirecta, aconseguint així un efecte més profund. Si a això unim també fito-actius que actuïn com antiinflamatoris de les mucoses, els efectes seran encara millors.

Reforçar el sistema immunològic ens ajudarà a estar més forts davant l’agressió de microorganismes

La unió del pròpolis a l’equinàcia, ens proporcionarà un efecte estimulant i modulador de la immunitat. Per aconseguir l’efecte antimicrobià, és molt útil l’ús de l’oli essencial de farigola-linalol, que unit al pròpolis i la gemmoteràpia adequada, exercirà un efecte antiinfecciós poderós i eficaç. Extractes de gemmes fresques com les gemmes de Rosa salvatge (Rosa canina) i Vern negre (Alnus glutinosa), són fonamentals per a enfortir el sistema immunitari, evitar les recaigudes i la producció de flegma. Són els  remeis gemmoterapèutics principals per al tractament de les afeccions otorrinolaringològiques, i per a les inflamacions a repetició de les vies altes i baixes respiratòries. També cal ajudar a desinflamar les mucoses, per això el pròpolis unit a l’extracte de cúrcuma i les gemmes de Groseller negre (Ribes nigrum), actuaran enfortint la funció barrera i restablint les condicions de la mucosa respiratòria.

Finalment, ajudar al nostre organisme a depurar durant aquesta estació, eliminant greixos saturats, sucres simples i productes refinats, i afavorint aliments depuratius i antioxidants, procedents de les verdures, hortalisses i fruites ecològiques de temporada, ens ajudarà a estar més forts i vitals.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Licenciada en Ciencias biológicas, PGD. Dietética y nutrición

Bio Eco Actual, tu mensual 100% ecológico
Leer Bio Eco Actual Noviembre 2018