Sabem que és molt important la higiene bucal. Però no serveix qualsevol dentifrici si el que pretenem és potenciar la nostra salut, ja que la boca absorbeix de seguida els ingredients tòxics dels dentifricis anomenats convencionals i aquests passen a la sang ràpidament. A més de que ens exposem a ells de forma regular i constant, dia rere dia.

Dientes y encías sanas

Per tant, sí, també en la higiene dental, recomanem utilitzar dentifricis naturals i certificats ecològics, no testats en animals, lliures de triclosan, (substància demostrada com disruptora endocrina), lliures de fluor (controvertit entre altres coses per estar ja present en l’aigua del subministrament a Espanya), conservants tipus parabens, edulcorants artificials, colorants, microperles de plàstic, etc…

Els dentifricis procedents de la cosmètica convencional solen fer molta escuma i tenir sabors artificials molt marcats. En passar a usar dentifricis d’alta qualitat certificats ecològics notarem de seguida la diferència. Per bé, naturalment.

Els dentifricis certificats ecològics són des de qualsevol punt de vista, la solució sana al rentat dental diari

Un bon raspallat amb un dentífric ecològic, dues o tres vegades al dia, després de menjar, mantindrà les genives fortes i les dents sanes i previndrà l’aparició de càries.

Hi ha una gran varietat de dentifricis certificats per les certificadores de Cosmètica com Natrue, BDIH, Demeter, Cruelty Free International, Vegan, Ecocert, BioCosmetique o BioInspecta.

Les substàncies que componen els dentifricis han de respectar l’equilibri de la flora bucal, eliminant la placa bacteriana, lluitant contra la gingivitis; i reduir la tosca, sense danyar l’esmalt i sense irritar les genives. Entre els seus principals ingredients trobem carbonat càlcic, sal marina (tonifica les genives), bicarbonat sòdic, mirra (desinfectant), àloe vera (calmant i cicatritzant), menta, farigola, sàlvia, olis essencials, pròpolis (antiinflamatori i antimicrobià), neem ( antisèptic i bactericida), etc.

Els ingredients dependran del tipus de producte, per exemple, si se segueixen tractaments homeopàtics es buscaran dentifricis lliures d’olis que puguin interferir en els efectes de l’homeopatia. Si s’és vegà, dentifricis certificats com vegans. Alguns fabricants ofereixen dentifricis especials per als més petits, amb sabors suaus, amb extracte de flor de calèndula, olis essencials naturals, i sense risc en el cas que se’n empassin una mica en el procés del raspallat.

Autora: Montse Mulé, Redactora

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Març 2019