La pell és l’òrgan més extens que tenim, recobreix la totalitat del cos i actua com a barrera protectora enfront de les agressions externes. La seva cura és summament important ja que està en constant renovació.

Mantener el equilibrio interno es la clave para conseguir un aspecto saludable de la piel.

Mantenir l’equilibri intern és la clau per aconseguir un aspecte saludable de la pell. Tenir una bona rutina de cura corporal també ajuda a mantenir-la amb aspecte sa. Hi ha una oferta molt àmplia de productes per a la cura corporal com exfoliants, locions, olis o cremes.

El primer pas ideal d’un tractament corporal complet és la exfoliació que ajuda a eliminar les cèl·lules mortes que es queden a la capa més superficial de la pell. Podem utilitzar un peeling corporal casolà amb algun agent exfoliant com el sucre, la sal o la civada mòlts, juntament amb l’ajuda d’un guant de crin. Una manera de simplificar seria utilitzar un gel de bany amb partícules exfoliants (hem d’assegurar-nos que aquestes partícules no siguin de plàstic). Una bona exfoliació millorarà la penetració dels principis actius d’un tractament posterior.

Mantenir l’equilibri intern és la clau per aconseguir un aspecte saludable de la pell

Una altra recomanació important a l’hora de hidratar el cos és utilitzar únicament olis o locions hidratants naturals, ja que les locions corporals convencionals solen contenir parafines o silicones. Aquestes en el primer moment de la seva aplicació deixen una agradable sensació d’hidratació i suavitat a la pell perquè creen una capa invisible similar a posar un film de plàstic. No obstant això, aquesta sensació de tenir una pell uniforme i fina no incrementa la hidratació, ans al contrari, tapona els porus i evita que la pell respiri deixant-la més deshidratada. Al mercat es troben olis no naturals, l’ingredient majoritari dels quals en lloc de ser un oli vegetal és un oli mineral (per exemple la parafina). Per tenir una garantia que és un producte natural cal llegir el INCI o comprar productes amb certificat Bio com Cosmos, Natrue o Biovidasana.

Els productes hidratants naturals no contenen ingredients derivats del petroli i permeten que la pell respiri. Aquests contenen olis, mantegues o ceres vegetals que nodreixen i hidraten la pell des de la base i prevenen la seva deshidratació. Pot aplicar-se un únic oli o un producte que combini diversos olis en funció del benefici buscat.

Un dels productes de cura corporal més buscats en aquesta època de l’any són els productes reafirmants, amb efecte reductor i que combaten la cel·lulitis.

La cel·lulitis és un terme comunament usat per a denominar la pell de taronja a conseqüència de la distribució anormal dels dipòsits de greix localitzat. Aquesta es concentra majoritàriament en cuixes, malucs i natges. Els productes anticel·lulítics contenen ingredients actius que acceleren el metabolisme intern de la pell, millorant i activant la circulació, deixant la pell més ferma i llisa. Actius com el cafè o el te verd, amb presència de cafeïna, actuen de forma focalitzada sobre els dipòsits de greixos i ajuden a reduir la cel·lulitis. A més tenen un efecte estimulant sobre les cèl·lules que eliminen les reserves de greixos.

Els productes hidratants naturals no contenen ingredients derivats del petroli i permeten que la pell respiri

La combinació d’olis com el argan, macadàmia o sèsam, de propietats nutritives i regeneradores, juntament amb extractes d’algues, de gingebre o de pebre rosa, d’efecte reductor i reafirmant, ens ajudarà a millorar visiblement els resultats a la zona. Aquests ingredients d’origen natural serveixen d’exemple per tractar aquest problema amb una fórmula senzilla i eficaç.

Autora: Clara Bosch, Enginyera i Màster en cosmètica i dermofarmàcia

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Abril 2019