La qualitat de l’aigua de mar que es recull per comercialitzar és el més important. Tot suma està clar, el protocol d’envasat, filtrat, disseny, logística …, però naturalment el més important és que la matèria primera sigui d’excel·lent qualitat. Per això des de l’inici a Ibiza y Formentera Agua de Mar vam decidir recollir, gairebé ben dit recol·lectar, l’aigua de mar des d’un vaixell, tractant-se a més del Plasma Marí, que es produeix normalment en alta mar, on hi ha confluències de corrents en les quals s’amalgama i concentra el Plàncton, que és un factor imprescindible per obtenir un producte de la més alta qualitat.

Dit així, sembla molt fàcil, ens endinsem unes milles mar endins (una milla nàutica són 1.852 metres) i omplim uns dipòsits amb aigua de mar …, però la veritat és que no és tan senzill, alguna cosa sempre pot fallar, un motor, la bateria, la bomba, … per aquest motiu vam decidir adquirir un nou vaixell, que ens donés més autonomia, seguretat, que fos més respectuós, en el qual ens sentíssim millor per a realitzar la nostra tasca.

El nou vaixell de Ibiza y Formentera Aigua de Mar és un casc trimarà amb dos motors de nova generació, tot diàfan, en el qual podem treballar per tota la coberta sense problema, ple de tambutxos per tenir tot el necessari, però sense que es vegi res, amb llums per tota la coberta.

A l’aigua, vam optar per una sonda de gran qualitat, per poder verificar bé els fons i altres detalls que tant al meu soci Alfonso com a mi ens interessava trobar al vaixell que buscàvem. El pilot automàtic ens va impactar, et dóna una llibertat de moviments que fins que no ho proves no t’imagines, en definitiva disposem d’un vaixell segur, fiable i pràcticament nou, amb tots els avenços per poder recollir el Plasma Marí, base dels diferents productes Ibiza y Formentera Agua de Mar.

L’aventura de portar des de València a Eivissa va tenir les seves peripècies però va acabar bé. “Hi ha un buit de bon temps avui, demà no donen bona mar, així que hem d’espavilar i donar el salt avui”, em va dir Alfonso. Jo conduïa la furgoneta tornant d’una fira, li vaig contestar: “D’acord”. Havíem de preparar el vaixell molt ràpid, en unes hores, i també resoldre el tema de la furgoneta; aquí és on entra el nostre estimat Juanjo, que sempre que pot ens ajuda. Total que el senyor i patró Juanjo va agafar un vaixell Eivissa-Dénia, aquest mateix dia, per arribar sobre les 15:00 i trobar-nos en l’estació marítima i fer l’intercanvi, ell es quedava amb la furgoneta i jo em disposava a esperar Alfonso, que mentrestant, ja havia preparat el vaixell, i en solitari (només apte per a professionals), s’havia dirigit cap a Dénia. No vaig haver d’esperar molt, en uns minuts ja estava arribant a la bocana del port, em vaig acostar al moll, vaig saltar a proa i aquí és on va començar el nostre periple cap a la nostra estimada terra Eivissa.

A una velocitat de creuer de 20-22 milles, amb una mar una mica revolta i vent de llevant, però amb perspectives de calmar, ens dirigíem cap a la costa eivissenca. Tots dos contents i orgullosos del que s’ha fet i del que quedava per fer, el vent a la cara fred però rebut amb alegria, tot bé, els motors xiuxiuejant, tots els comandaments responent i cada vegada més a prop. Ens dirigim cap a la badia de Sant Antoni, això significava que de camí ens trobaríem amb alguns dels nostres estimats illots, que preserven fauna i flora marina i que són dignes de veure quan un navega, el cel era molt clar, el sol s’estava posant. Després d’unes tres hores i mitja, ja entràvem a la badia, molt satisfets amb el comportament del vaixell, ja només ens quedava atracar i amarrar, havia estat un dia complet i gratificant.

Una aventura per recollir millor aquest líquid marí, que tan beneficiós és, però que com tot cal saber tractar i respectar.

Autor: David Aguado, Ceo de Ibiza y Formentera Agua de Mar | www.ibizayformenteraaguademar.com

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Juliol-Agost 2019

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here