Per què una pell envelleix abans que una altra, tenint la mateixa edat cronològica? Hi ha factors genètics que influeixen, però és també molt important com cuidem la nostra pell. Us expliquem com tenir cura de la pell per envellir bé.

Cuidar la piel para envejecer bien

L’epidermis està molt agredida per aspectes exògens com la pol·lució, l’excés de sol, la mala alimentació, etc. És important prendre les mesures adequades per aconseguir una pell saludable i estar més protegits dels agressors externs. Així que, cal tenir cura de la pell sobretot en el sentit d’augmentar la seva funció barrera, purificar-la i detoxificar-la, per aconseguir que respiri, s’oxigeni i pugui dur a terme les seves funcions de nutrició, detoxificació i regeneració de forma adequada. D’aquesta manera estem participant de forma activa en la prevenció de l’envelliment cutani. No hi ha millor tractament antiedat que proporcionar a la pell els nutrients que necessita per neutralitzar l’oxidació cel·lular que es produeix pel simple fet de viure en una ciutat o seguir una alimentació amb aliments processats.

La cura de la pell va més enllà de l’ús d’un cosmètic natural indicat per a un o altre tipus de pell. La cosmètica natural no pot deixar de veure una cosa tan fonamental com són els aspectes psicològics i emocionals que també influeixen en l’estat de la nostra pell. És aquí on la fitocosmètica aromaterapèutica juga un paper essencial per ajudar a equilibrar la pell, retornant-li salut i lluminositat.

La cura de la pell va més enllà de l’ús d’un cosmètic natural indicat per a un o altre tipus de pell

Els cosmètics antiedat, han d’aportar actius, en general fitoactius, capaços d’estimular la producció de col·lagen a la pell, és a dir actuar sobre els fibroblasts, perquè aquestes cèl·lules, que decreixen en nombre i funcionalitat amb l’edat, puguin mantenir-se més temps actives i siguin capaces de produir suficient col·lagen i elastina, per mantenir una pell llisa i ferma el major temps possible. No serveix de res aportar a la pell substàncies químiques, plàstics i parafines, que la pell no necessita per a res, al contrari, no només no serveixen, sinó que, a més, el seu ús té conseqüències indesitjables, a curt i llarg termini.

Aquest aspecte tan important unit a l’aportació de poderosos antioxidants ajuda a afinar les arrugues, millorar la qualitat de la pell i retornar-li volum i densitat, de manera que redescobrirem una pell més lluminosa i saludable.

Si a això li afegim una alimentació sana, rica en antioxidants, vitamines, minerals, oligoelements i àcids grassos essencials de qualitat, en poc temps veurem com la nostra pell canvia i recobra la seva salut original.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Febrer 2020