L’osteoporosi és un important problema de salut pública que afecta milions de persones a tot el món. És una malaltia òssia metabòlica caracteritzada per la pèrdua de massa i força òssia, el que resulta en un major risc de fractures. Us parlem del calci marí sostenible.

Calcio marino sostenible. Para unos huesos fuertes, flexibles y una mayor movilidad

El principal efecte clínic és la fractura òssia, especialment del fèmur, però també de les vèrtebres i el radi, que causa dolor, discapacitat i pèrdua d’independència.

L’etiologia de l’osteoporosi és multifactorial, i tot i que els factors genètics i hormonals influeixen fortament en la taxa de disminució de la massa òssia amb l’edat, la mala nutrició, el tabaquisme i el consum excessiu d’alcohol i la manca d’exercici físic també l’afecten en gran mesura.

Una nutrició adequada pot tenir un impacte positiu en la salut òssia, pel que fa a el desenvolupament i el manteniment de la massa òssia i en la prevenció de l’osteoporosi. Nombrosos nutrients i components dietètics poden influir en la salut òssia. Realitzar una dieta equilibrada quant al seu Ph, resulta fonamental per contribuir a la conservació de la densitat òssia. En contraposició, una dieta àcida, conseqüència d’un consum molt elevat en proteïnes, sobretot provinents de fonts animals, pot incidir negativament en la densitat dels nostres ossos, ja que l’organisme utilitza el calci per neutralitzar l’excés d’acidesa.

Els micronutrients poden tenen un impacte positiu en la salut òssia

En l’última dècada, els assaigs clínics han mostrat que els micronutrients poden tenen un impacte positiu en la salut òssia, i actuen prevenint la pèrdua de densitat òssia i les fractures, disminuint la descalcificació i augmentant la formació d’os.

El calci d’origen marí és un complement alimentari oligomineral, que s’obté de forma sostenible d’algues recollides sota llicència a la costa nord-oest d’Islàndia, seguint pràctiques estrictes i respectuoses amb el medi ambient. Aquest complex oligomineral proporciona un elevat percentatge de calci juntament  amb magnesi i 75 oligoelements, posseeix una estructura molecular que assegura una major biodisponibilitat del calci, és a dir que no es tracta tant de quantitat de calci sinó de qualitat, que veritablement pot ajudar a augmentar la densitat òssia i augmentar el rang de mobilitat en persones amb descalcificació i en general pèrdua de densitat òssia.

Si ho unim a uns hàbits saludables que incloguin aspectes alimentaris i una activitat física adequada, podem contribuir de manera més global a la protecció i la salut del capital ossi.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Abril 2020