Una correcta higiene dental necessita de la raspallada, la neteja de la cavitat bucal (neteja interdental i lingual) i finalment, l’ús de l’esbandida bucal. Aquests hàbits diaris ens ajuden a mantenir sa el nostre organisme.

Higiene dental: Hábitos y cuidados que nos ayudan a tener la boca sana

Tres passos per a la perfecta higiene dental

Per al raspallat, podem recórrer a un raspall de fusta de bambú i una crema dental a base d’ingredients naturals i ecològics, sense fluor, colorants ni parabens. S’ha de tenir en compte que la vida útil del raspall és de fins a 3 mesos i rebutjar-lo abans, si es nota que s’han torçat els seus filaments. Raspallar la cara externa i interna de les dents durant un a dos minuts, sense pressionar en excés la geniva per no danyar-la, i després la llengua i la cavitat bucal.

Al usar el col·lutori bucal després del raspallat obtenim una cura completa de dents i genives i un alè més fresc

Després del raspallat, utilitzar una seda dental, raspall interdental o un irrigador dental, ens assegura que no queda cap resta de menjar ni bacteris a la boca. Per aquest pas, hi ha sedes dentals i raspallets interdentals de bambú o derivats del blat de moro. Com a alternativa, l’irrigador dental és un aparell car però molt durador, que utilitza aire i aigua per eliminar tota la placa dental.

Al usar el col·lutori bucal després del raspallat obtenim una cura completa de dents i genives i un alè més fresc. Els olis essencials que inclouen els productes naturals i Bio, com el de menta, mirra o camamilla, són els encarregats de reduir la proliferació de bacteris. A més, els col·lutoris naturals prescindeixen d’alcohol, fluor i de derivats de petroli.

La importància de la dieta

Una boca sana es caracteritza per un somriure amb les dents sanes i l’alè fresc. El nostre estil de vida i els hàbits diaris de dieta i higiene que adoptem són tan importants com els productes que utilitzem.

La boca és l’encarregada de processar tot el que ingerim, així que el que mengem afecta directament a la salut de les nostres dents i genives. Una dieta equilibrada, pobre en sucres simples, que afavoreixen la càries, i rica en fibra, és fonamental. Per no fer malbé l’esmalt, és útil reduir aliments àcids com suc natural de fruita àcida o vinagre. També és important mastegar i ensalivar bé, no només per afavorir la digestió, també per prevenir la formació de placa dental.

Autora: Geraldine Riol, Dpt. de Comunicació de Corpore Sano | Corpore Sano

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Abril 2020