Paracels ja es va adonar que les diferents parts d’una planta aporten diferents propietats. Segles després es va comprovar que cada planta té les seves particularitats, però la composició química del teixit embrionari de la planta presenta importants diferències que el converteixen en un concentrat de tot el seu potencial terapèutic. Us parlem de la gemmoteràpia.

La Yemoterapia

Gemmoteràpia

Anomenada en el seu origen per aquest motiu “Fitoembrióteràpia”, la Gemmoteràpia és una branca de la fitoteràpia, desenvolupada pel metge belga Pol Henry el 1956, que utilitza els teixits embrionaris de les plantes (gemmes, brots, arrels petites, capolls, tiges joves… ) per tal d’extreure’n tota la potència energètica de la futura planta. Anys més tard, el metge homeòpata francès Max Tetau va desenvolupar la part clínica de la gemmoteràpia i aquesta es va seguir desenvolupant posteriorment gràcies a moltes altres investigacions de científics com les de Andrianne, Milkers o Pittera.

Els estudis de la gemmoteràpia es basen en el fet que aquestes parts de la planta contenen altes concentracions de diverses substàncies (compostos bioactius) que són fisiològicament molt actives i permeten protegir d’atacs externs de manera que la planta pugui germinar. A la planta adulta, molts elements no hi són perquè tendeixen a desaparèixer durant el procés de maduració i desenvolupament.

Els teixits embrionaris es troben en una fase de multiplicació cel·lular molt intensa i contenen gran quantitat d’hormones de creixement, una alta concentració en material genètic, enzims, vitamines, oligoelements i minerals perfectament bio-assimilables. És per això que els concentrats de gemmoteràpia posseeixen propietats molt notables pel que fa a estimulació, regeneració i drenatge cel·lular.

Els brots, les gemmes fresques i altres teixits embrionaris es maceren en una barreja d’aigua, alcohol i glicerina, per obtenir un extracte anomenat “macerat glicerinat”. Hi ha extractes unitaris, els d’una sola espècie vegetal i complexos de gemmoteràpia, que combinen gemmes de diverses espècies, fins i tot poden incloure altres formes galèniques com olis essencials, oligoelements o tintures mare.

HERBALGEM, laboratori de gemmoteràpia concentrada BIO

Herbalgem treballa amb un sistema de producció que preserva tots els minerals, aminoàcids i àcids nucleics de les plantes, recollint diàriament i estabilitzant in situ, en una maceració a parts iguals d’aigua, glicerina i alcohol vegetal ecològic .

És el cas de la saba fresca de bedoll, reconeguda pel seu gran poder depuratiu sobre fetge, ronyons, pulmons i pell. Rica en oligoelements, polifenols, vitamines i amb una alta aportació nutricional, la saba és recol·lectada a la primavera per recollir tot el potencial de les seves propietats. Entre els preparats de saba de bedoll de Herbalgem trobem:

Depurasavia, complex enriquit amb gemmes de bedoll i de groseller negre, permet alleujar la sobrecàrrega de toxines que genera cansament, retenció de líquids, dolors articulars i afecta l’estat de la nostra pell… Estimula el metabolisme i és remineralitzant.

Per a les dietes d’aprimament, Silusavia és un altre preparat de saba que a més del seu efecte antioxidant, ajuda a reduir l’ansietat per menjar i actua sobre el sistema digestiu i ajuda a l’eliminació de greixos.

Per als esportistes, Sportisavia amb gemmes de nabiu (ajuden a metabolitzar els sucres i a una millor circulació capil·lar), gemmes d’avellaner (per millor qualitat en la respiració i per tant millor oxigenació) que junt amb la resta de gemmes i la saba fresca de bedoll , tonifiquen el metabolisme i redueixen la inflamació dels teixits.

PATROCINAT PER
HerbalgemHerbalgem

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2020