Portem ja un temps escoltant sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); tan estesos i alhora encara no tan coneguts per tots, que han omplert les xarxes socials, la responsabilitat social de les empreses, els discursos polítics i l’ideari corporatiu de qualsevol entitat que es preï.

Una llamada a la acción colectiva que nos dirige hacia unas aspiraciones mundiales

S’identifiquen com Objectius de Desenvolupament Sostenible i són el trampolí que ha impulsat la sostenibilitat del planeta i el pont pel qual estem transitant cap a aquesta desitjada transformació social. I si alguna cosa estem aprenent en aquests últims mesos, és que el veritable desenvolupament només pot ser sostenible, per això, hem de donar poder a la societat i transmetre la gran necessitat dels ODS i les importants fites específiques que s’han d’assolir en els propers anys, concretament d’aquí a l’any 2030. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible són uns grans reptes els quals ens enfrontem com a societat, i cada vegada més estan generant un important avanç i progrés i una crida a l’acció col·lectiva que ens dirigeix cap a unes aspiracions mundials de tots i per a tothom.

Gairebé dos-cents països ens hem unit a aquest important compromís global per transformar el món en un lloc més habitable, just i sostenible

Al setembre de l’any 2015, l’Assemblea de Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible amb la finalitat principal d’aconseguir dirigir tots els reptes mundials prioritzant les persones i el planeta a través de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible desglossats en 169 metes i 231 indicadors amb l’objecte de realitzar un seguiment i un mesurament de l’evolució, l’avanç i els èxits.

El veritable desenvolupament només pot ser sostenible

Des de Fairtrade estem treballant intensament per contribuir amb la nostra tasca a l’acompliment dels ODS, a més de compartir conjuntament les tres dimensions que abasten: desenvolupament social, creixement econòmic i protecció mediambiental. Les metes són de caràcter indivisible ja que cal treballar intensament per aconseguir totes elles, a més d’estar entre totes interrelacionades, encara que s’han de tractar i abordar-se en paral·lel. En Fairtrade les hem implementat com un full de ruta i guia imprescindible no només en l’àmbit professional sinó personal. Cada un de nosaltres s’ha d’implicar en aquesta noble gesta i de forma transversal aplicar els principis i valors dels ODS al nostre estil de vida, activitats i política, i impulsar aquests necessaris reptes mundials en un entorn de col·laboració i unió, és una qüestió de gran rellevància en la qual tots hem de tenir i prendre consciència… unes aspiracions universals de tots i per a tots.

A Fairtrade treballem per la sostenibilitat de les persones i el planeta!

Autora: Paula Mª Pérez Blanco / Responsable Comunicació Fairtrade Ibèrica. Periodista Especialitzada en Periodisme Cultural.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actualel teu mensual 100% ecològic
Llegir 
Bio Eco Actual Agost 2020