Fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de conversar amb la responsable del departament de comunicació de Sol Natural María Villanueva i directora de l’edició impresa i digital de la Setmana Bio de Sol Natural, perquè tenia curiositat de conèixer de primer mà l’essència de la Setmana Bio de Sol Natural del 17 al 25 d’octubre.

setmana bio

Setmana Bio: La unió fa la força

Paral·lelament, també del 17 al 25 d’octubre, l’equip de la Unitat de Producció Agrària Ecològica de la Conselleria d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Educació i Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya realitza des de l’any 2013 la Setmana Bio per a l’alimentació ecològica

Una Setmana per a tots

Què ens aporta la Setmana Bio?

La Setmana Bio suposa una oportunitat per a acostar al consumidor l’alimentació ecològica, que encara és percebuda com una cosa especial, quan en realitat no hauria de ser-ho, perquè l’ecològic és el natural, tal com menjaven els nostres avis. L’objectiu d’aquesta campanya és conscienciar a la societat que consumir ecològic és apostar pel futur.

Per què el bio no és una moda?

El lema d’aquesta campanya “El Bio no és una moda”, pretén fer incidència en el fet que cada vegada més els productes ecològics s’estan estenent en tots els sectors i canals, alguna cosa que sens dubte celebrem. Però hem de ser conscients i no perdre el focus: lluny de ser una tendència imposada per la indústria alimentària, consumir productes ecològics ha de ser un acte de conscienciació dels enormes beneficis que té en la nostra salut, en la dels animals i en la de planeta.

setmana bio
María Villanueva, Directora de la edición impresa y digital de la Semana Bio de Sol Natural

Podries breument indicar-nos com podem diferenciar en l’etiqueta un producte BIO?

Tots els productes certificats com a ecològics estan identificats amb la Eurofulla, un segell europeu que ens garanteix que es tracta de productes respectuosos amb la nostra salut i amb la del medi ambient. És a dir, tots aquells productes que contenen un 95% d’ingredients ecològics, sense organismes genèticament modificats, produïts sense l’ús de substàncies químiques de síntesis i elaborats sense substàncies artificials (additius, colorants…)

No és una paradoxa que els productes ecològics, és a dir, aquells que són segurs per a la nostra salut, són els que han de portar un segell distintivito?

On podrem informar-nos i adquirir productes BIO?

Si bé és cert que cada vegada més podem adquirir productes ecològics en grans superfícies, és important tenir en compte que les botigues especialitzades, com a herboristeries i dietètiques, ens ofereixen alguna cosa que no trobarem en una altra mena de comerços: experiència, coneixement i, en conseqüència, un correcte assessorament. Sens dubte, alguna cosa de gran importància quan parlem de salut.

En aquesta mena de botigues podreu trobar el diari de la Setmana Bio, una publicació molt completa amb informació relativa al sector ecològic.

La fórmula “Setmana Bio” es realitza en altres punts d’Espanya o en altres països d’Unió Europea?

Fa ja alguns anys que la Conselleria d’Agricultura celebra la ‘Setmana Bio’ a Catalunya. A nivell nacional aquesta és la primera vegada que l’organitzem des de Sol Natural, basant-nos en el model del Regne Unit “Organic September!” convocat per la major entitat certificadora d’UK “Soil Association Organic”, on porta celebrant-se més de 10 anys

Creiem que aquesta és una fórmula de promoció que hauria d’expandir-se en totes les Comunitats Autònomes del nostre país.

Autor: Enric Urrutia, Director de Bio Eco Actual

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020