Alguns cosmètics naturals, amb certificació ecològica, contenen el principi actiu de cèl·lules mare de citrus. Aquest principi actiu rep el nom de CitrustemTM i està format per cèl·lules mare que s’obtenen de la taronja (Citrus sinensis).

Cèl·lules mare en la cosmètica ecològica, això és possible?
123rf Limited©subbotina

Què contenen aquestes cèl·lules mare ?

Aquestes cèl·lules mare contenen aminoàcids, especialment prolina, i betaïnes (prolina betaïna i glicina betaïna), a més d’àcids orgànics, sucres, pèptids i proteïnes.

Beneficis

La prolina i diverses betaïnes, com la prolina betaïna, actuen com osmoprotectores i crioprotectors, a l’acumular-se en el citoplasma cel·lular. Protegeixen la cèl·lula davant de canvis salins o de temperatura i mantenen l’equilibri osmòtic cel·lular en resposta a l’estrès.

A més, un altre mecanisme de defensa de les cèl·lules mare de Citrus davant l’estrès oxidatiu és l’expressió de Cit-SAP, una proteïna amb una considerable homologia al glutatió peroxidasa (GP) dels mamífers, que protegeix de nivells elevats de radicals lliures, que són els que causen l’envelliment de la pell.

En aplicació tòpica, les cèl·lules mare del CitrustemTM aportaran aquests mecanismes de defensa a la nostra pell per a protegir les cèl·lules cutànies enfront de les agressions.

CitrustemTM

El CitrustemTM, obtingut a partir de cèl·lules mare de la taronja, incrementa l’expressió dels gens capaços de millorar l’estructura de la matriu extracel·lular; organitza i redensifica l’estructura de la dermis mitjançant l’increment de la síntesi dels elements que formen la matriu extracel·lular.

Una dermis estructurada es tradueix en un microrelleu regular i definit. La pell recupera el seu tacte suau i vellutat.

L’aparença de la pell es renova, disminueixen les arrugues i millora l’aspecte global de la dermis. En definitiva, la pell es mostra més radiant, ja que recupera les propietats elàstiques d’una pell 12 anys més jove.

La crema de nit nutritiva de la línia Botanic Basic Luxe, de Herbolario Navarro conté aquest principi actiu. Es tracta d’un cosmètic ecològic i vegà amb cèl·lules mare procedents de la taronja, un principi actiu innovador.

Autora: Ana María Rodríguez, Farmacèutica de Herbolario Navarro

PATROCINAT PER
Herbolario Navarro | Casa Fundada en 1771

Herbolario Navarro

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Abril 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here