Free From Food & Health Ingredients Expo torna a Barcelona el 2022. La novena edició d’aquesta fira internacional de referència tindrà lloc els dies 7 i 8 de juny en el recinte de Gran Via Fira de Barcelona i se centrarà en els productes ‘Lliures de’, ecològics, vegans i d’ingredients saludables.

Free From Food 2022

Free From Food Functional & Health Ingredients Expo

Aquest esdeveniment internacional, organitzat per Expo Business Communications, és el lloc clau per a posar en contacte els productes i marques d’alimentació i envasament més innovadors, saludables i respectuosos amb el medi ambient amb els professionals de la salut i l’alimentació, els detallistes i els compradors d’Horeca i l’hostaleria. Amb aquesta singularitat, la ubicació estratègica de Barcelona dona via lliure a les tendències alimentàries sostenibles que estan donant forma al futur del sector alimentari.

“Els professionals de l’alimentació a Espanya ens han demostrat que són grans socis quan es tracta d’oferir i consumir aliments saludables que millorin la qualitat de vida, i Barcelona és una ciutat molt atractiva per a fer negocis i gaudir de l’experiència empresarial en general. Fira de Barcelona és, certament, un lloc molt convenient i seriós en el qual podem servir formalment a la nostra comunitat Free From”, diu Ronald Holman, director de Free From Food & Health Ingredients.

«Els professionals de l’alimentació a Espanya ens han demostrat que són grans socis quan es tracta d’oferir i consumir aliments saludables que millorin la qualitat de vida»

A través del seu exclusiu i innovador enfoc de networking i matchmaking, l’esdeveniment revelarà les últimes innovacions en matèria d’aliments i envasos, així com les últimes tendències i prediccions del sector, alhora que proporcionarà valuoses perspectives de mercat rellevants per als segments de l’exposició. “Cada segment reivindica un estil de vida saludable i sostenible. Responen a les exigències que els consumidors plantegen als productes que ajuden a millorar l’estil de vida, que estan en constant creixement. Al mateix temps, els fabricants es veuen obligats a satisfer-les al desenvolupant productes que responguin les demandes actuals dels clients”, assenyala Holman.

El sector Free From, en auge

La categoria ‘Free From’ engloba una creixent gamma de necessitats dietètiques i un poderós actor en la venda al detall, sent un segment de mercat que continua creixent, tant en termes d’oferta com de demanda.

La 9a edició de Free From Food & Health Ingredients és el millor lloc per a descobrir les últimes novetats en productes sense lactosa, sense gluten i sense al·lergògens, per exemple.

La fira també és la plataforma perfecta per a dietistes, botigues de productes saludables i comercials vegans i d’aliments elaborats amb ingredients saludables, que trobaran les últimes novetats en productes sense carn, d’origen vegetal, vitamines i complements alimentaris, dietètics i esportius.

Free From Food 2022

Així mateix, els productes ecològics estan en auge i marquen tendència en la indústria alimentària, motiu pel qual la seva presència en l’esdeveniment cobra especial importància. “Estem molt compromesos amb el sector BIO, ja que el 80% dels nostres expositors estan certificats com a ecològics, entre altres certificacions”, indica el director de la fira.

Sector ecològic en creixement constant

Gràcies a la mentalitat del consumidor, la demanda de seguretat alimentària i la consciència dels beneficis per a la salut i el medi ambient, els productes ecològics cada vegada tenen més presència en les dietes dels consumidors a escala global.

Prova d’això són les dades de l’últim informe de l’Institut de Recerca d’Agricultura Orgànica FiBL i IFOAM sobre agricultura ecològica a tot el món, que confirmen una tendència positiva de creixement en el sector ecològic. Les terres agrícoles dedicades a la producció ecològica van augmentar en 72,3 milions d’hectàrees el 2019, disparant les vendes minoristes d’aliments ecològics fins a arribar als 106.000 milions d’euros.

Aquest desenvolupament continuat és l’oportunitat per a transformar l’agricultura europea posant l’ecològic en el centre. Precisament, i amb l’ambició de contribuir al creixement del sector, la Comissió Europea ha posat en marxa el Pla d’Acció per a l’Agricultura Ecològica per al període 2021-2027, amb l’objectiu d’aconseguir que un 25% del total de la superfície agrària europea sigui ecològica l’any 2030.

Free From Food 2022
L’exposició anirà acompanyada de la Free From Expo Packaging, centrada en els envasos sostenibles

El Pla reconeix la producció ecològica com una eina política per a transformar l’agricultura i el consum d’aliments a la Unió Europea a través de noves estratègies agrícoles, com Biodiversitat i De la Granja a la Taula. El seu objectiu principal és equilibrar el creixement necessari a nivell productiu amb un creixement constant i sostingut de la demanda de productes ecològics. Per a això, les dotacions pressupostàries fixades i les mesures previstes estan d’acord amb els objectius ambiciosos i inclouen nous instruments fiscals, el desenvolupament de plans d’acció nacionals i campanyes de promoció dels productes agroalimentaris ecològics en l’àmbit de la UE.

Free From Expo: més que una fira

Free From Food & Health Ingredients és més que una fira professional. És una oportunitat per a establir contactes, obtenir coneixements i fer negocis. Al llarg dels anys, productors, propietaris de marques, investigadors, professionals de l’alimentació, compradors i dietistes s’han unit a la comunitat Free From, que no para de créixer. “Per a enfortir els reclams d’estil de vida saludable en els productes, les fires comercials realitzen connexions entre el comprador i el proveïdor per a mantenir-se al dia amb aquesta demanda”, apunta Ronald Holman.

Espera reunir fins a 8.500 visitants i 350 productors, fabricadors i figures clau de la indústria mundial durant dos dies a Barcelona

El programa renovat de la nova edició espera reunir fins a 8.500 visitants i 350 productors, fabricadors i figures clau de la indústria mundial durant dos dies a Barcelona perquè aprofitin les noves tendències i oportunitats en aquest mercat vibrant i establert.

L’exposició, a més, anirà acompanyada de la Free From Expo Packaging, centrada en els envasos sostenibles i els últims desenvolupaments en el món de l’embalatge del futur, que converteix a l’esdeveniment com el més centrat i complet de la comunitat Free From. La preinscripció a l’esdeveniment s’obrirà a principis de gener de 2022.

Free From Food 2022

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2021