Com protegir-nos dels mosquits? L’ús d’insecticides químics, no només resulta tòxic per als insectes (cosa que de vegades ni passa perquè es fan més resistents), sinó també per als altres éssers vius i el medi ambient. Les investigacions sobre els efectes negatius dels pesticides en general, en fauna, flora, sòls, aqüífers… són innombrables.

Aceites esenciales para protegernos de los mosquitos

Els nens són particularment sensibles a l’exposició a substàncies tòxiques, ja que els seus cossos són més petits, els seus sistemes de desintoxicació no estan madurs i el  seu sistema nerviós central, digestiu, immune i reproductiu, es troben en desenvolupament. A més, la seva pell és més permeable i substàncies com el DEET (dietiltoluamida), present en la majoria dels repel·lents químics, té un alt grau d’absorció cutània. Als EUA s’ha trobat present en el 75% de rius i fonts naturals d’aigua.

Olis essencials, alternativa per a protegir-nos dels mosquits

Els olis essencials (OE), tot i que necessitin una aplicació més freqüent, són una alternativa eficaç i natural per a protegir-nos de les picades dels mosquits. Tot i així, depenent de la composició, no es recomanen en nadons, embarassades, ni nens molt petits.

Algunes de les molècules que més es fan servir són:

  • Citriodiol: present en l’OE de Eucaliptus blau (Eucalyptus citriodora). A la concentració adequada pot utilitzar-se fins i tot en zones on hi ha malària. La seva olor és agradable i és ben tolerat a la pell.
  • Geraniol: extret de l’OE del Gerani d’Egipte. Investigacions recents de la Universitat de Florida assenyalen que demostra efectivitat per repel·lir no només mosquits sinó una àmplia varietat d’insectes.
  • Citronelol i citronelal: presents en l’OE de Citronela de Java (Cymbopogon winterianus), i també en l’esmentat oli essencial d’Eucaliptus blau. Es caracteritzen per la seva intensa olor cítrica i les seves múltiples propietats. Amb potent acció repulsiva no només enfront de mosquits, sinó també aranyes, vespes, abelles, etc. També s’utilitzen per desinfectar picades, gràcies a les seves propietats antisèptiques i antiinflamatòries.
  • Linalol: de l’OE d’Espígol (Lavandula angustifolia), aroma adorat pels éssers humans però detestat pels mosquits.
  • Càmfora: present en l’OE de l’Espígol mascle (Lavandula spica), amb magnífiques propietats anti-bacterianes i fungicides.

També complementen l’OE de Menta piperita (per les seves propietats antiinflamatòries, antisèptiques i astringents) i el de Camamilla romana (com analgèsic natural i eficaç antiinflamatori desprès de la picada).

Pranarôm, olis essencials 100% purs i naturals

PRANAROM, laboratori científic i mèdic, líder en aromateràpia científica, fundat per el  farmacèutic aromatòleg Dominique Baudoux, compta amb un equip de científics i investigadors que analitzen i desenvolupen cada un dels perfils de més de 250 olis essencials. Tots ells estan quimiotipats i són 100% purs i naturals i procedeixen de plantes botànica i bioquímicament definides.

PRANAROM ofereix diferents formes galèniques: solucions, càpsules, gels, cremes, locions olioses, òvuls, supositoris, etc.

Productes naturals per a protegir-nos dels mosquits

Per combatre les picades de forma natural, la llet corporal CITRONELA + permet gaudir de les nits d’estiu amb total tranquil·litat gràcies a l’oli essencial d’eucaliptus blau i Al Citriodiol®. Aquesta llet corporal, enriquida amb oli vegetal de coco i gel d’àloe vera, té una textura fluida i no grassa, de ràpida absorció. A més, alleuja la pell després de l’exposició al sol gràcies a la sinergia d’olis essencials d’espígol mascle i menta de camp.

ESPAI PATROCINAT PER
Pranarom

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Juny 2021