Les 38 essències florals que componen el sistema de les Flors de Bach, que va elaborar el cirurgià, bacteriòleg i immunòleg, Edward Bach (1886-1936) després d’anys de treball i investigació, són coneguts i utilitzats a tot el món per harmonitzar de manera holística (integral) els desequilibris físics, emocionals, mentals i espirituals que s’acaben expressant físicament en diferents malalties i dolències. Més enllà de la seva aplicació simptomàtica, el que Bach va pretendre a l’elaborar els remeis era ocupar-se de la persona i no de la patologia.

Reprenent la tornada a la rutina amb les Flors de Bach
123rf Limited©saphira

Per això, encara que els remeis es poden emprar de manera innòcua i sense efectes secundaris per tothom (també animals, fins i tot per a plantes), sempre és recomanable acudir a un terapeuta que sigui capaç de connectar amb la tipologia de persona, l’emoció i el patró des del qual s’està expressant per recomanar el remei personalitzat.

Les Flors de Bach ens ajuden durant els canvis

La tornada de les vacances i el començament de la rutina laboral, escolar, quotidiana, el canvi horari, poden generar diferents emocions i estats psico-anímics que van des de l’apatia i la falta de motivació fins a la depressió o l’estrès, passant per la por a afrontar canvis, a l’actual situació sanitària, la incertesa pel que vindrà …

La flor que més se sol emprar per als canvis (per exemple, per als nadons que comencen guarderia, canvis d’escola o treball, nous companys, canvis de lloc de residència …) és Walnut. Si el nens tenen rebequeries aparentment injustificades en què perden el control, Cherry Plum, els pot ajudar.

Altres flors

Darrere de la dificultat per adaptar-se als canvis sol haver-hi algun tipus de por o temor. Llavors seria Mimulus una flor que ajuda a pors recognoscibles (la nova professora o la cap, la dificultat del curs, la relació amb els companys). Quan la por és per altres (per exemple, dels pares a com reaccionarà el nadó a la llar d’infants, llavors podria ser la flor Red Chesnut o si hi ha culpa per separar-se del nadó o passar menys temps amb la família per l’horari laboral, llavors Pine, seria la flor que ens ajudaria a equilibrar aquesta emoció.

Sempre és recomanable acudir a un terapeuta que sigui capaç de connectar amb la tipologia de persona, l’emoció i el patró des del qual s’està expressant

Si hi hagués una falta de motivació per reprendre el treball, l’escola, el ritme de vida, una flor que ens pot ajudar és Hornbean. I si la nostra autoestima està baixa i temem fracassar o no estar a l’alçada dels nous projectes, del curs, la flor de Larch pot ser un remei de gran ajuda.

Sobre Biofloral

BIOFLORAL, porta més de 20 anys treballant en els coneixements ancestrals de recuperar la salut a través de la natura. Entre aquests coneixements estan els remeis florals d’Edward Bach. Situat en plena natura, a les terres volcàniques d’Auvergne (França), BIOFLORAL produeix de manera artesanal i respectant els mètodes originals. Les flors de Bach (de cultiu ecològic i certificat Demeter), són acuradament seleccionades i recol·lectades per persones que les coneixen i tracten amb molta cura perquè les seves propietats energètiques es mantinguin potenciades durant tot el procés.

Es presenten en diversos formats:

  • El tradicional en gotes, ideal per a l’elaboració de barreges personalitzades.
  • Un format innovador en perles, que, al no tenir alcohol, el fa més indicat per a nens, dones embarassades o persones que estiguin o hagin passat per deshabituació alcohòlica.
  • En esprai, com el del Complexe emergència, per facilitar el seu ús i poder-lo tenir sempre a mà.

ESPACI PATROCINAT PER
Biofloral

Logo Biofloral

Autora: Marta Gandarillas, Periodista especialitzada en Salut Natural, Titulada superior en Naturopatia i Terapeuta de Jin Shin Jyutsu.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2021