La magrana és una fruita originària de l’Àsia reconeguda per la seva riquesa nutricional. Té un alt poder antioxidant, és rica en vitamines del grup C, A i E, minerals i altres elements importants pel bon funcionament de l’organisme

Què passa si em poso magrana a la cara?
123rfLimited©belchonock

Propietats cosmètiques de la magrana

No obstant això, és més que un aliment. Aplicada en cosmètica, és un principi actiu que aporta solucions naturals i efectives per a recuperar el bon aspecte del nostre cutis i mantenir una pell jove i hidratada.

Pel seu alt contingut en substàncies nutritives, antienvelliment i antiinflamatòries, la magrana és considerada un dels tresors de la bellesa natural i la salut facial. És apta per a qualsevol tipus de pell. Ja siguin joves, madures, seques, grasses, mixtes o sensibles, totes poden beneficiar-se de les seves propietats, per la qual cosa no és estrany trobar-la com a ingredient principal en cremes, sabons, olis facials i corporals.

Combat l’envelliment

La magrana és una font natural per a eliminar les toxines i els radicals lliures, els principals responsables de l’envelliment cel·lular. La seva combinació única de polifenols la converteixen en un dels antioxidants més potents de la naturalesa. Els seus olis grassos estimulen l’actuació dels fibroblastos, les cèl·lules que produeixen col·lagen i elastina, dues substàncies essencials per a mantenir la pell llisa i flexible. Així doncs, la magrana és una bona aliada per a contrarestar l’aparició dels signes de l’edat, en reduir les arrugues i suavitzar les línies d’expressió, impulsant un aspecte més suau, rejovenit i tonificat.

La magarana és un dels antioxidants més potents de la naturalesa

El seu poder antiinflamatori, d’altra banda, és especialment interessant en el tractament de malalties cutànies, com la psoriasis i els èczemes, atès que alleuja les picors i els seus efectes molestos.

Aliada contra les imperfeccions

Degut a les seves propietats, la magrana és un principi actiu molt ben valorat en cosmètica per la prevenció de les imperfeccions, com son irritacions, vermellors, grans o punts negres. L’extracte d’aquest fruit afavoreix la circulació sanguínia i la reparació cel·lular, donant uniformitat al to i a la textura de la pell, per la qual cosa és també una aliada excel·lent per a la prevenció, la reducció i la desaparició de les cicatrius produïdes per l’acne.

A més, moltes fórmules cosmètiques l’inclouen pel seu efecte blanquejant i il·luminador. Corregeix la hiperpigmentació produïda per la radiació ultraviolada i, per tant, prevé l’aparició de taques fosques en el rostre causades per l’exposició continuada al sol.

L’extracte d’aquest fruit afavoreix la circulació sanguínia i la reparació cel·lular

Rostre hidratat i nodrit

El seu alt contingut en nutrients i vitamines proporciona a les cèl·lules de la pell l’aliment necessari perquè puguin realitzar les seves funcions vitals. D’aquesta manera, l’extracte d’aquest fruit té propietats regeneratives capaces de combatre l’efecte d’oxidació diària produïda tant per factors nutricionals com per agressions externes: actua com a pantalla protectora enfront dels canvis de temperatura i la contaminació ambiental.

A més, és un principi actiu altament hidratant. Més del 85% de la composició de la magrana és aigua, per el que resulta una gran aliada contra la sequedat, la tibantor i la irritació causada per l’exposició al fred. El seu alt contingut en àcid púnic (també anomenat àcid poliinsaturat) estimula la regeneració cel·lular de la dermis i l’epidermis, accelerant la curació de clivelles i ferides per a poder lluir un rostre hidratat i nodrit.

Autora: Ariadna Coma, Periodista

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Desembre 2021

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here