Cantero de Letur, companyia de referència en lactis ecològics a Espanya, celebra enguany el seu 20è aniversari en la realització de projectes de cooperació al desenvolupament a nivell mundial. El compromís de l’empresa manxega no sols se centra en la fabricació de productes ecològics amb els quals crea vida i treball en l’entorn rural pròxim revitalitzant així l’economia de la zona, sinó també en l’impuls al desenvolupament dels més desfavorits.

Més de 30 projectes de cooperació

En aquests últims 20 anys, Cantero de Letur ha pogut beneficiar a nombroses persones a través del seu programa de cooperació, desenvolupant més d’una trentena de projectes, alguns dels quals es mantenen al llarg de diversos anys en quatre dels cinc continents. Per citar alguns exemples, als països subsaharians l’empresa ha dut a terme programes educatius per a la formació dels joves, a l’Índia ha realitzat tallers d’instrucció per a les dones en situació de vulnerabilitat, a Amèrica Llatina ha promogut una cultura de pau i ha afavorit la inclusió infantil a les escoles i a Europa ha participat en projectes d’acolliment per als joves sense llar i ha ofert ajudes a ancians en situació de precarietat.

La companyia s’ha inclinat més per ajudes que afavoreixin l’autogestió i la creació d’unitats productives, també per a les dones

A principis de cada any, els socis accionistes amb participació en el capital social de Cantero de Letur proposen els diferents projectes susceptibles de ser finançats per la companyia. Des dels inicis d’aquest pla social, s’aproven projectes cada any en el món als quals cal sumar algun d’índole local destinats al progrés de la comarca de la Serra del Segura i els altres enfocats al desenvolupament internacional.

En l’últim lustre la companyia s’ha inclinat més per ajudes que afavoreixin l’autogestió i la creació d’unitats productives, també per a les dones. Per exemple, en Etiopia ha finançat la posada en marxa de granges de cabres perquè la població d’alguns llogarets d’aquest país pugui desenvolupar la seva economia domèstica de manera autònoma.

Prioritat pel progrés i el benestar de la humanitat

L’empresa considera de vital importància ajudar a comunitats d’aquells països que es troben en condicions extremes de vulnerabilitat i pobresa. Per això des de fa 20 anys destinen un 10% dels seus beneficis a col·laborar en projectes internacionals d’ajuda al desenvolupament, mantenint sempre un control directe de l’ús dels recursos i els seus resultats. Un dels principis fonamentals de la filosofia de Cantero de Letur és promoure la igualtat d’oportunitats per a minimitzar les diferències econòmiques i socials, aconseguint una societat amb menys desigualtats. Així, defineix els seus punts d’actuació en llocs on són freqüents la misèria i les injustícies, destacant la seva activitat a Àfrica i Sud-amèrica, entre altres.

cantero de letur

L’empresa manxega considera que una de les vies bàsiques per al correcte desenvolupament de la humanitat és l’educació. Per això ha donat gran importància a la creació i reforma d’escoles amb la finalitat de millorar el nivell educatiu dels desfavorits i possibilitar-los un futur digne, facilitant-los al seu torn tot el material escolar necessari per al seu aprenentatge i evolució. Projectes com aquest s’han dut a terme a Guinea, Hondures, Txad, Etiòpia, l’Índia, Kenya, el Marroc, Bolívia, Guatemala, República Dominicana, l’Argentina, Hondures, Colòmbia, Haití i Indonèsia.

Des de fa 20 anys destinen un 10% dels seus beneficis a col·laborar en projectes internacionals d’ajuda al desenvolupament

A més, Cantero de Letur bsuca reconèixer la importància de la dona en la societat promovent la igualtat entre gèneres a través de les seves intervencions. Han participat en projectes que se centren en ajudar a nenes i dones víctimes de la pobresa, l’abandó, les violacions i els maltractaments, formant-les per a convertir-les en propietàries de la seva pròpia vida. La seva finalitat és instruir-les i educar-les convertint-les en dones emprenedores garants d’un treball i una vida dignes, assegurant el valor dels seus drets. L’Índia ha estat el país on Cantero de Letur ha dut a terme més accions en relació a les dones, encara que les seves ajudes també han estat presents en alguns països d’Àfrica com Kenya o la regió de Nador al Marroc.

Actuació també a nivell nacional

Encara que la major part dels projectes es duguin a terme a l’estranger, Cantero de Letur també actua a nivell nacional, col·laborant a Madrid amb grups d’ancians en situació de precarietat i impulsant l’emancipació i autonomia de joves procedents de llars d’acolliment.

“És una acció de justícia en retornar part del que Occident els ha près”, Pablo Cuervo – Arango, director gerent de Cantero de Letur

Els projectes es desenvolupen de manera autònoma o en col·laboració amb altres organitzacions, com per exemple InteRed, ACOES, la Fundación EntreCulturas, Itwillbe, l’Associació Perifèries del Món o la Fundació Paideia entre altres.

“Una acció de justícia”

Cantero de Letur s’enorgulleix de la seva labor social amb els més necessitats durant aquests 20 anys i treballa per a continuar fent-ho. El seu compromís amb la fabricació de lactis ecològics de caràcter natural i sostenible garanteix la possibilitat de continuar invertint part dels seus beneficis en projectes tan importants com els d’ajuda humanitària, imprescindibles per a la consecució d’un món millor. Pablo Cuervo – Arango, director gerent de Cantero de Letur, afirma: “Sempre ens hem recordat d’aquesta part del món que ho està passant molt malament. El que aportem al desenvolupament d’aquests països no és una acció de caritat per a dir ‘que bons que som’, sinó una acció de justícia en retornar part del que Occident els ha près”.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Gener 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here