Durant quatre dies, el sector ecològic ha mostrat la seva força, el seu vigor i el seu dinamisme al Palau Sant Jordi, de la mà de BioCultura Barcelona 2022. Prop de 50.000 persones han participat en la fira de productes ecològics i consum responsable, que enguany ha arribat a la seva edició número 28.

BioCultura Barcelona 2022
©BioCultura.

La força del sector BIO

Passadissos plens de públic, sales plenes, gent comprant sense parar, expositors satisfets, degustacions per onsevulga… Una vegada més, tant a Catalunya com en la resta de l’estat, el sector ecològic ha demostrat que és el present i que és també el futur i que, mentre a altres sectors els afecta més la crisi, la nova edició de BioCultura Barcelona ha corroborat que el sector ecològic és més resistent i perdurable que els sectors petro-addictes i extractius, cada vegada més al vaivé dels esdeveniments de l’economia global.

Alimentació ecològica, local, artesana

Per a Ángeles Parra, directora de la fira i presidenta de l’entitat organitzadora, Vida Sana, «teníem moltes ganes de tornar a una fira alegre després de la pandèmia. Ha estat un plaer que expositors, professionals i consumidors s’hagin tornat a donar la mà i conèixer-se de tu a tu, de manera presencial, in situ». Parra assenyala que «hem de tornar a insistir que no podem deixar el sector ecològic en mans de la gran distribució. Nosaltres apostem per una alimentació ecològica, local, tan artesana com sigui possible, més vegetal que animal, etc. És la millor alimentació per als nostres organismes i per al planeta. Però també és la millor per a la nostra economia».

BioCultura Barcelona ha corroborat que el sector ecològic és resistent i perdurable

Activitats paral·leles

La majoria de les sales de BioCultura Barcelona 2022, amb les seves activitats paral·leles, han estat un formiguer de persones àvides de gaudir aprenent a conèixer noves propostes eco gastronòmiques, a tractar-se la pell d’una forma innòcua. El showcooking ha mostrat plens rotunds, de la mateixa manera que el showroom d’Ecoestética.

La novetat de l’any era El Manicomi, una sala coordinada per l’equip de The Ecologist que ha concentrat les propostes culturals de la fira: debats d’alta volada, presentacions de llibres, concerts de primera categoria, sessions de relaxació a l’hora de la migdiada i fins i tot projeccions de pel·lícules d’ecologia profunda i immersiva.

BioCultura Barcelona 2022
©BioCultura.

El futur

Per a Ángeles Parra «aquesta edició de certificat que el sector ecològic és el futur, però que és també el rabiós present. El nostre sector té un públic fidel i assidu i resistim millor les crisis que altres sectors que compten amb el suport institucional. Alguns dels debats d’El Manicomi han mostrat que tenim la tecnologia i les solucions per a una transició alimentària, energètica i social cap a un món més just i més sostenible. Ara, només falta que polítics, institucions i empreses se n’adonin i que no continuïn fent costat a un model ja obsolet que està posant al planeta a la vora d’un gran col·lapse. Aquest model mostra una senectut totalment aberrant i ja és hora de despertar i de secundar de totes les maneres possibles als quals no contaminen i als quals estan tirant la sostenibilitat veritable cap endavant. Podem i hem de fer-ho. És urgent. No tenim temps. És hora d’actuar. El sector ecològic, en el seu conjunt (alimentació, renovables, etc.) mereix suport fiscal, desmantellament de traves burocràtiques i grans campanyes d’informació en els mitjans públics que siguin campanyes realitzades des d’aquests sectors».

 «Aquesta edició ha certificat que el sector ecològic és el futur, però que és també el rabiós present»

I afegeix: «la producció ecològica és l’única certificació que respon a un Reglament oficial, l’única que, per tant, pot ostentar en el seu etiquetatge el segell d’ecològic. Cal fugir de molts termes com a sostenible, natural, etc. que és simplement un reclam publicitari».

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2022

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here