Brooks Wallin (1956, França), treballa en productes ecològics des de 1999, és president d’Organic Stories SAS, fabricant i comercialitzador de productes alimentaris ecològics de primera qualitat amb seu a Perpinyà. Organic Stories produeix cereals d’esmorzar ecològics de marca pròpia i per altres marques, conserves ecològiques i brots frescos ecològics i kombutxa, principalment per al mercat francès, però també per a molts altres mercats europeus i asiàtics.

brooks wallin

Favrichon es va fundar l’any 1890. Quin és el secret per mantenir una marca al mercat ecològic durant 130 anys?

Tot i que sempre hem estat a prop de les nostres arrels com a fabricant de cereals, el nostre negoci ecològic va començar l’any 1974. Sempre hem tingut un fort sentit de propòsit i determinació, i això ha ajudat la nostra marca al mercat ecològic. També creiem que desenvolupar i mantenir associacions amb agricultors i cooperatives ha estat primordial, ja que ens ha permès obtenir ingredients de qualitat i mantenir-nos constants en la nostra missió i lliurament dels nostres productes. Finalment, escoltar els nostres consumidors i estar atents a les seves necessitats i expectatives ens ha ajudat sens dubte a centrar els nostres esforços en allò que és realment important.

Quin paper juga la innovació en el desenvolupament del vostre producte?

La innovació és molt important per a nosaltres. Sempre busquem anticipar-nos i atendre les necessitats i desitjos dels nostres consumidors. També ens esforcem per descobrir espais en blanc al mercat d’aliments ecològics francès i buscar oportunitats per afegir valor i satisfer les noves expectatives creixents dels consumidors. El nostre enfocament a la innovació ha estat com un laboratori en directe: provem nous conceptes, ens arrisquem i veiem quina pot ser la resposta dels consumidors als nostres nous productes.

«Desenvolupar i mantenir associacions amb agricultors i cooperatives ha estat primordial»

Quins són els vostres valors?

Valorem per sobre de tot la transparència, l’honestedat i la qualitat. Ens comprometem a ser transparents i honestos amb els nostres consumidors i continuarem treballant en la nostra cadena de subministrament per garantir que els nostres consumidors rebin els ingredients de la millor qualitat. Creiem en els productes de qualitat i en els valors autèntics; aquesta és una de les raons per les quals no tenim cap aroma artificial o natural als nostres productes. La nostra visió és intentar mantenir el menjar tan a prop de la veritat com sigui possible.

Com valora la situació actual de la producció ecològica?

El 2022, la pressió sobre els preus haurà alentit o fins i tot revertit el ritme de conversió a l’agricultura ecològica. Malgrat aquestes dificultats actuals, encara creiem fermament en el futur dels aliments ecològics com a mode agrícola dominant per cultivar aliments per al futur. No hi ha cap altre sistema tan clarament definit, entès o controlat amb tanta cura com aquest.

«Valorem per sobre de tot la transparència, l’honestedat i la qualitat»

I com imagina el futur?

Imaginem el futur on l’agricultura esdevingui, en gran part, ecològica; Així, preveiem que el percentatge d’ecològic augmentarà any rere any. A més a més, creiem que l’agricultura s’adaptarà cada cop més als mercats regionals amb més producció local. Això respon als creixents desitjos dels països de ser sobirans en l’alimentació i reduir kilòmetres.

A França, la producció i el consum ecològics té més suport institucional que a Espanya. Ajuda a marcar la diferència o és feina d’empreses i consumidors?

És cert que tenim un fort suport institucional a França, però això no vol dir que aprovar lleis o canviar la normativa sigui fàcil. També hem de treballar amb, i de vegades en contra, les empreses i/o els lobbies de fabricació o distribució, que de vegades poden constituir obstacles per al desenvolupament de productes ecològics. Sens dubte, les empreses i les organitzacions de consumidors juguen un paper molt important per ajudar a transformar el nostre sistema alimentari cap a una cosa més sostenible

Autor: Oriol Urrutia, Co-Editor i Politòleg

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Desembre 2022