Nuria Téllez (Madrid, 1973) és Llicenciada en Farmàcia per la Universitat Complutense de Madrid, Experta Universitària en Cosmètica i Dermofarmàcia, i Experta Universitària en Fitoteràpia i Nutrició. Nuria és la Directora Tècnica i CEO del Laboratorio Ecológico Sana (Münnah Natural Cosmetics), que va fundar amb l’objectiu d’«oferir productes d’higiene i cosmètica saludables, sense dubtes de toxicitat ni per a les persones ni per al medi ambient, així com informar sobre opcions saludable i divulgar opcions sanes de vida i de consum de productes».

Nuria Tellez Munnah

Quin és l’origen de Münnah Natural Cosmetics?

Va ser una mica gradual. A causa d’una malaltia que vaig patir, un càncer hormonodependent, vaig començar a investigar sobre la toxicitat que hi ha en aliments i tots els productes que fem servir, higiene, cosmètica, netejadors de la llar, roba, etc.

En aquella època em resultava impossible aconseguir productes d’higiene i cosmètica amb una llista d’ingredients segura, així que vaig començar a aprendre a fer-me’ls. Vaig començar amb productes molt bàsics. Em va agradar tant el resultat que vaig seguir aprenent i vaig decidir compartir-ho amb la meva família i amics. Al final, es va convertir en una passió fins al punt que vaig crear el Laboratori per produir la meva pròpia marca, Münnah Natural. També fabriquem tercers.

Què diferencia Münnah d’altres marques?

La meva intenció és oferir productes saludables, ecològics certificats, que respectin el medi ambient, a més de la salut de les persones. Busquem sempre que siguin eficaços per a l’ús que es donarà.

Ens agrada ajudar i resoldre problemes que ens plantegen, així va sorgir per exemple la línia íntima femenina, o el tractament facial antitaques.

Tenim un servei de consultes i assessorament per diferents canals de comunicació directes i molts productes els desenvolupem per donar solució als problemes que ens plantegen els nostres clients o potencials clients.

«Oferim productes saludables, ecològics certificats, que respecten el medi ambient i la salut»

Reduir, reciclar i reutilitzar són tres pilars fonamentals de la marca. Com es materialitzen?

Al laboratori reutilitzem de tot. Per exemple, tot el paper que ens arriba, fins i tot de publicitat, el triturem i el fem servir perquè els enviaments als paquets arribin en bones condicions a destí. També reutilitzem les caixes que ens arriben dels nostres proveïdors i moltes de les garrafes que ens arriben amb matèria primera… Així aconseguim reduir tot allò que podem el consum d’aquests materials que necessitem per a la nostra tasca. Respecte a reciclar, per descomptat, el que no reutilitzem el portem a les deixalleries de reciclatge.

I hem engegat un programa de devolució dels nostres envasos perquè els nostres clients ens els retornin. Ells, a més, reben una compensació en forma de Punts Münnah, que després canvien per descomptes.

Compteu amb la certificació de BioVidaSana. En un moment en què «tot és sostenible», quin paper hi juga la certificació?

La certificació per a nosaltres és indispensable per poder garantir al client que complim allò que diem, que les nostres matèries primeres són ecològiques i que el resultat del nostre producte final també ho és.

Però no són iguals totes les certificacions. Al final són entitats privades que marquen la seva Norma i hi ha altres certificacions, diferents de BioVidaSana, que són molt permissives quant a ingredients que no són naturals ni ecològics.

«La certificació és indispensable per poder garantir al client que complim allò que diem»

El greenwashing és un dels principals reptes del sector. Com combatre’l?

Que el consumidor estigui ben informat i sàpiga llegir la llista d’ingredients (INCI) és el més important per poder discernir si el que es diu o posa a l’etiquetatge és cert o no.

Münnah ha estat premiada com a Millor Marca Orgànica i Vegana per Orgànics Magazine per segon any consecutiu.

Per nosaltres és un reconeixement que ens fa seguir endavant amb molta il·lusió, un signe que fent productes de qualitat, sans i útils, anem bé. Tenim el nostre públic.

Per on passa el futur de Münnah?

A curt termini, el nostre interès i passió segueix sent com al principi: donar resposta als reptes que ens plantegen els nostres clients a les consultes i aportar la nostra visió saludable per ajudar-los.

Autora: Ariadna Coma, Periodista.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir Bio Eco Actual Gener 2023