Depurar-se està de moda, però quina n’és la importància? Els batuts detox han fet furor als nostres dies, però per què és tan important mantenir net el cos? Doncs bé, la depuració és necessària per facilitar l’eliminació de tòxics i substàncies de rebuig que han ingressat al nostre cos de diferents maneres, unes procedents del medi ambient i dels aliments que consumim i altres a les que anomenem endògenes que es produeixen normalment com a resposta al funcionament normal de l’organisme i el seu metabolisme.

depuración
123rfLimited©citalliance

En realitat, per a l’eliminació d’aquests compostos de rebuig, el cos està dotat de vies metabòliques específiques que processen aquests productes, no desitjats, i els condueixen cap als òrgans encarregats de la seva eliminació. Quan els sistemes naturals d’eliminació no estan funcionant bé, o estan sobrecarregats, les toxines poden acumular-se al cos comportant efectes potencialment nocius per a la salut. La susceptibilitat a aquests tòxics s’incrementa en algunes poblacions, com ara els diabètics, fumadors i les persones amb disfuncions hepàtiques o renals.

L’estil de vida i l’alimentació són la base de depuració. Restringir al màxim l’entrada de tòxics, afavorint el consum d’aliments ecològics, principalment fruites, verdures, cereals i hortalisses, ens pot ajudar a afavorir la depuració, com també ho són les sortides al camp i la muntanya per oxigenar-nos i vitalitzar la nostra energia.

Durant el procés depuratiu és important ajudar els òrgans d’eliminació

Durant el procés depuratiu és important ajudar els òrgans d’eliminació, i és aquí on certs complements alimentaris són fonamentals i ens ajuden a que aquests òrgans com el fetge, la vesícula biliar i l’intestí no se sobresaturin de tòxics i puguem així també influir en el drenatge i la depuració del sistema limfàtic, ajudant el cos a afavorir una depuració més global.

Els concentrats bio de rave negre, carxofa, card marià ens ajuden a desfer els tòxics en unitats més petites, més fàcilment eliminables, i a protegir i restaurar les condicions del fetge i la vesícula biliar. Altres fitoactius continguts en l’oli essencial de camamilla romana, ens proporcionen efectes calmants dels espasmes gàstrics i intestinals, antiparasitaris i poden ajudar a afavorir un trànsit intestinal sa i saludable. Tot per afavorir una depuració completa coadjuvant a un pla dietètic detox.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques, PGD. Dietètica i nutrició.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Febrer 2023