Terra Eco és la nova fira de producció ecològica que sorgeix al Mediterrani amb la finalitat d’impulsar i enfortir el sector agroalimentari ecològic. El seu objectiu principal és destacar les innovacions tècniques en tots els àmbits del sector i atorgar-li una major visibilitat. L’esdeveniment es durà a terme els dies 22 i 23 de març a Fira València, i ja compta amb una extensa llista d’expositors que presentaran els seus productes frescos i de producció ecològica.

Terra Eco

22 i 23 de març a Fira València

A més, un gran nombre d’empreses participants acudeixen a la cita a presentar les seves últimes innovacions tècniques en l’àmbit del R+D+I i tecnologia del sector. Terra Eco busca convertir-se en un referent en la indústria ecològica des de la seva primera edició.

De moment, ha aconseguit atreure la participació d’importants empreses en la seva primera edició, incloent-hi Cellers Énguera, Bodegas Enguera, Ecologicval, Bocopa, Arat Natura, Granovita, Vendrell Gourmet, Hortiproyect, Salifresc, Tot Ecologic, Herbes del Molí, Bras del Port, Ecoferti, Nalpal, Onión Rexi i Agricultura y Jardinería Naturla Brimel, entre moltes altres. Aquestes empreses aposten per exhibir en l’esdeveniment els seus productes i serveis al sector, la qual cosa ofereix un excel·lent aparador i oportunitat per a conèixer les últimes innovacions i tendències en el sector.

Terra Eco presenta un ampli programa de jornades i activitats dirigides a la indústria ecològica

El certamen, en el qual treballen conjuntament la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana al costat de Fira València presenta a més de l’exposició comercial, un ampli programa de jornades i activitats dirigides a la indústria ecològica amb les quals aportarà un important valor afegit a tots els visitants.

Les visites a l’origen i les seves jornades tècniques com a valor afegit de Terra Eco i una experiència única en el sector

L’equip darrere de Terra Eco està en ple desenvolupament d’un interessant programa d’activitats paral·leles que converteixen al certamen en una experiència única en el sector. Dins de les múltiples opcions que oferirà l’esdeveniment, destaquen les visites guiades als llocs de la producció, camps i cellers, així com a empreses innovadores que estan a l’avantguarda del sector. Els assistents tindran l’oportunitat d’experimentar de primera mà el que està ocorrent en la indústria. Aquestes visites a l’origen es duran a terme el dia anterior a l’obertura del saló, el 21 de març.

Durant la primera jornada del certamen, tindrà lloc el Seminari Biocitrix organitzat per SEAE. Aquest seminari té com a objectiu presentar les millors opcions de les cobertes vegetals en citricultura ecològic com a pràctica fonamental per a afavorir les múltiples funcions en l’agroecosistema, com ara la protecció contra l’erosió, l’augment de la biodiversitat i la millora de la fertilitat, entre altres funcions.

El seminari començarà amb la ponència titulada ‘Espècies vegetals auxiliars i els seus beneficis’ impartida per Isabel Montávez de Intersemillas, seguida de l’exposició de casos d’èxit amb l’ús d’aquestes espècies auxiliars a càrrec d’Enric Meseguer. Per a finalitzar, Mª Dolores Raigón de la UPV-SEAE parlarà sobre les diferències nutricionals dels aliments ecològics, i es realitzarà una anàlisi i tast d’aquests. Serà una oportunitat única per a aprendre dels experts i compartir experiències i coneixements.

Terra Eco busca ressaltar la qualitat i la diversitat dels productes locals a més de donar-los a conèixer als professionals del sector

En col·laboració amb PROAVA, Productes de Qualitat de la Comunitat Valenciana, el saló ha creat un espai únic i innovador: el Túnel dels Sentits. Aquest lloc oferirà una experiència gastronòmica incomparable a través de tastos guiats de vins, olis i cerveses ecològiques, tots ells provinents de productors locals de la Comunitat Valenciana. Amb aquesta iniciativa, Terra Eco busca ressaltar la qualitat i la diversitat dels productes locals a més de donar-los a conèixer als professionals del sector. Un comitè format per empreses privades del sector, institucions agràries, cooperatives agroalimentàries i la Universitat Politècnica de València, així com el CAECV, Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana continua treballant perquè Terra Eco es converteixi en un futur pròxim en una cita de referència per al sector, no sols a nivell nacional, sinó també internacional.

En aquest sentit, junt amb l’IVACE, el certamen ha preparat una campanya per convidar a a compradors internacionals procedents de països com Alemanya, Dinamarca, França, Itàlia i el Regne Unit, amb l’objectiu de donar visibilitat internacional a un sector que en la Comunitat Valenciana va guanyant projecció internacional.

Terra Eco se celebrarà al Pavelló 8 de Fira Valencia amb un horari ininterromput de 9 a 18 hores. El certamen compta amb parking gratuito els dos dies per als visitants al pavelló 7.

  • El professional pot aconseguir la seva entrada gratuïta aquí.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Març 2023