Contribuir a potenciar la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat del sector. Aquest és l’objectiu pel qual la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) i el saló Alimentaria han renovat el seu acord de col·laboració per a la pròxima edició del certamen, que tindrà lloc en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona, del 18 al 21 de març de 2024.

FIAB i Alimentaria
Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB i J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, en primer terme; al costat d’Antoni Llorens, president d’Alimentària i els tres vicepresidents: Anna Bosch, Juan M. Vieites i José María Bonmatí.

D’aquesta manera, el saló de Fira de Barcelona de referència internacional per a la indústria alimentària i la seva cadena de valor i FIAB, amb la màxima representativitat nacional de les associacions i empreses del sector, donen continuïtat al treball desenvolupat en edicions anteriors a través d’accions que posen en valor l’obertura de nous mercats i increment d’exportacions, la innovació constant i la ineludible aposta per la sostenibilitat del sector d’alimentació i begudes, com a primera indústria del país.

“Alimentaria és una trobada imprescindible per a les indústries espanyoles, un aparador mundial des del qual fomentar la internacionalització de les nostres companyies i productes, impulsar i compartir innovació i promoure la sostenibilitat del sector”, afirma Mauricio García de Quevedo, director general de FIAB.

L’objectiu és potenciar la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat del sector

Per part seva, J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, destaca el rol de FIAB com a “gran vertebrador de tot el teixit productiu i associatiu de la indústria alimentària espanyola i la seva comesa de donar visibilitat al compromís d’aquest sector amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental”.

En l’última edició d’Alimentaria, celebrada al costat d’Hostelco a l’abril de 2022, van participar prop de 3.000 empreses expositores, un 29% internacionals, i van acudir més de 100.000 visitants, dels quals un 23% van procedir de 150 països.

La Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), integrada per 45 associacions, representa al primer sector industrial del nostre país amb una producció en 2022 superior als 144.000 milions d’euros i més de 41.000 milions d’euros en exportacions. El sector està constituït per més de 30.000 empreses, en la seva majoria pimes distribuïdes per tot el territori, i dona ocupació directa a més de 450.000 persones i a 2,5 milions de manera indirecta.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Maig 2023