Avui s’han anunciat els vuit guanyadors de la segona edició dels Premis Ecològics de la UE. Els guanyadors d’enguany són diversos actors del sector ecològic europeu, cadascun representant l’excel·lència al llarg de la cadena de valor ecològica. Els Premis Ecològics de la UE també marquen la celebració del Dia de l’Agricultura Ecològica de la UE llançat pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió Europea en 2021.

Premis Ecològics

Enguany es van preseleccionar 24 candidats d’entre gairebé 100 sol·licituds procedents de tota la Unió Europea. El programa dels Premis Ecològics de la UE comprèn 7 categories i 8 premis individuals. Reconeixen projectes excel·lents, innovadors, sostenibles i inspiradors que produeixen un valor afegit real per a la producció i el consum ecològics. Els premis estan organitzats conjuntament per la Comissió Europea, el Comitè Econòmic i Social Europeu, el Comitè Europeu de les Regions, COPA-COGECA i IFOAM Organics Europe, amb el suport del Parlament Europeu i el Consell.

Coneix als vuit guanyadors

  • Millor agricultora ecològica: Clara Benito Pacheco, d’Espanya
  • Millor agricultor ecològic: Thomas Moschos, de Grècia
  • Millor regió ecològica: Regió de Burgenland, Àustria
  • Millor ciutat ecològica: Viena, Àustria
  • Millor districte ecològic: Idanha-a-Nova, a Portugal
  • Millor PIME de transformació d’aliments ecològics: Merry Mill, d’Irlanda
  • Millor minorista ecològic: Gut Wulksfelde, d’Alemanya
  • Millor restaurant/servei de menjar ecològic: Luftburg – Kolarik im Prater d’Àustria.

Després de la cerimònia, el President d’IFOAM Organics Europe, Jan Plagge, va celebrar als guanyadors: “Els Premis Ecològics de la UE mostren el paper de la cadena de subministrament ecològica en un sistema agroalimentari sostenible, en línia amb els objectius de les estratègies de la UE “De la Granja a la Taula” i “Biodiversitat”. Com a part d’IFOAM Organics Europe, felicito els guanyadors per il·lustrar el potencial transformador de l’agricultura ecològica. Els seus assoliments posen en relleu la creixent importància de l’agricultura ecològica i la seva alineació amb el Pla d’Acció Ecològic Europeu. Enhorabona a tots els participants! Que els seus esforços inspirin un enfocament resilient i holístic de l’alimentació i l’agricultura, abordant els reptes actuals, des de la seguretat alimentària a la biodiversitat i les crisis climàtiques”.

Eduardo Cuoco, Director d’IFOAM Organics Europe, afegeix: “Felicitats als guanyadors i a tots els finalistes! Sou una inspiració per a aquells que treballen per a fer el nostre sistema alimentari i agrícola més sostenible, utilitzant el potencial de l’agricultura ecològica. M’alegra que alguns dels criteris dels premis es basin en els principis holístics de l’agricultura ecològica: compte, salut, ecologia i justícia. L’enfocament de l’alimentació i l’agricultura ecològiques basat en sistemes és un camí a seguir per a fer que el nostre sistema alimentari sigui més independent d’inputs externs, menys intensiu en inputs i més resistent”.

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Setembre 2023