Enguany es compleixen cinc anys de #IGrowYourFood, el dia d’acció mundial anual que celebra als agricultors que conreen els nostres aliments de manera sostenible. El 14 de setembre de 2023, IFOAM Organics International va proporcionar la plataforma perquè persones de tot el món es reunissin virtualment per a reconèixer el treball dels agricultors ecològics i agroecològics, garantint que consumim aliments conreats en harmonia amb la naturalesa.

#IGrowYourFood

Participació

Per a facilitar la participació, van crear un vídeo tutorial amb consells per a participar activament i contribuir al dia d’acció. Quan van rebre contribucions de diversos agricultors, van compartir els vídeos, articles i cites en les xarxes socials, amb missatges directament dels agricultors. Van compartir els seus reptes i la millor manera de donar-los suport.

Col·laboració amb INOFO

Per a diversificar, maximitzar i reforçar l’impacte, enguany IFOAM es va associar amb la Xarxa Intercontinental d’Organitzacions d’Agricultors Ecològics (INOFO) per a organitzar un debat en directe. Aquest debat va comptar amb la participació de quatre agricultors ecològics sota el tema “Nodrir al món en temps de crisi – Agricultura i producció d’aliments per al futur”.

Aquests quatre agricultors ecològics van mantenir una conversa molt interessant i perspicaç, en la qual cadascun va compartir les seves experiències i innovacions. Representaven diversos sectors de l’agricultura i procedien de diferents parts del món.

Coneix als ponents

Thales Mendonça és el Director de Relacions Globals de INOFO i va ser el moderador del debat. És un agricultor ecològic del Brasil que treballa amb agrosilvicultura i bolets. També és consultor tècnic especialitzat en producció i comercialització ecològiques.

Bibong Widyarti porta més de 25 anys dedicada a l’agricultura ecològica i a l’activisme a Indonèsia. Continua treballant com a formadora i assistent d’agricultors, cobrint temes relacionats amb els Sistemes de Control Intern (SCI) i els Sistemes Participatius de Garantia (SPG).

Hans Bartelme és un agricultor ecològic alemany amb 50 hectàrees de terra cultivable, 10 hectàrees de pasturatges i una hectàrea de bosc que es dedica a la cria de gallines ponedores. També és vicepresident de Naturland e. V. i un dels presidents del Grup de Treball sobre Agricultura Ecològica (AÖL).

Julitza Nieves és la fundadora de Productos Montemar, una comunitat alimentària que desenvolupa productes de valor afegit a partir de la producció agrícola frutícola, centrant-se especialment en les fruites tropicals tradicionals i “oblidades” que es conreen a Puerto Rico. A més, és líder del Convivium Slow Food.

Com continuar amplificant les veus dels agricultors més enllà del dia d’acció

  • Dona un cop d’ull al tauló de Trello #IGrowYourFood, que conté continguts seleccionats directament dels agricultors, així com consells sobre com crear els teus propis continguts.
  • Utilitza les llistes de reproducció de #IGrowYourFood de 2019, 2020202120222023 per a trobar vídeos que t’identifiquin i publica’ls des dels teus canals. També pots anar a les teves xarxes socials favorites, buscar #IGrowYourFood i compartir tants vídeos i articles com puguis.
  • Tria productes ecològics que, en última instància, fan costat als agricultors que treballen perquè l’ecològic arribi a les nostres taules.
  • Dona un cop d’ull a les xarxes socials, on podràs veure els continguts produïts pels agricultors i compartits a tot el món.

Per a més informació visita www.igrowyourfood.bio

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023