El jurat dels XXV Premis Internacionals a la Producció Ecològica ‘Núñez de Prado’, organitzats per Ecovalia i la Família Núñez de Prado, ha donat a conèixer els guanyadors d’aquesta edició tan especial en complir-se 25 anys de la celebració d’aquests premis. Bio Eco Actual ha estat guardonat amb el premi en la categoria de Mitjans de comunicació, en reconeixement al seu treball de comunicació i difusió dels valors de la producció ecològica.

XXV Premios Internacionales a la Producción Ecológica ‘Núñez de Prado’

XXV Premis Internacionals a la Producció Ecològica ‘Núñez de Prado’

Els membres del jurat dels Premis Internacionals a la Recerca i Defensa en Producció Ecològica ‘Núñez de Prado’ s’han reunit per a donar a conèixer els guanyadors d’aquests premis. Ha estat un moment molt especial perquè aquesta fallada ha estat el vint-i-cinquè d’uns premis que aquesta edició compleixen 25 anys.

Al llarg d’aquests 25 anys, Ecovalia i la família Núñez de Prado han contribuït al desenvolupament de la recerca en producció ecològica aportant 144.000 euros en premis a treballs de recerca. Treballs sobre olivar, ramaderia, hortícoles, cereals, canvi climàtic i qualitat dels aliments, entre altres, han rebut en el màxim guardó d’uns premis de categoria internacional.

Bio Eco Actual ha estat guardonat en reconeixement al seu treball de comunicació i difusió dels valors de la producció ecològica

Els guanyadors

El Premi Internacional a la Recerca en Producció Ecològica ‘Andrés Núñez de Prado’ s’ha concedit per unanimitat a Dr. Nicolás Olea Serrano per la seva consolidada trajectòria professional en la seva línia de treball de recerca de la salut i el medi ambient, que ofereix arguments de pes sobre com afecta l’exposició a contaminants químics en la salut humana, oferint arguments científics que contribueixen a la defensa dels valors de la producció ecològica.

El Premi Internacional a la Defensa en Producció Ecològica ‘Francisco Núñez de Prado’, persegueix reconèixer la labor dels qui s’impliquen de manera especial en el desenvolupament i foment d’aquest sector i, dins d’aquest apartat, s’han lliurat premis en quatre categories.

En Internacional, s’ha reconegut la labor de Biosuisse per la seva llarga trajectòria en defensa i foment de la producció ecològica a Suïssa.

En Trajectòria, el jurat ha distingit a Rodrigo Mangana per la seva labor constant en la defensa de la ramaderia ecològica des del propi medi rural.

En la categoria Mitjans de comunicació, el jurat ha concedit el guardó a Bio Eco Actual, en reconeixement al seu treball de comunicació i difusió dels valors de la producció ecològica.

En la categoria Foment, Casa Grande de Xanceda ha aconseguit el guardó per la seva acció innovadora en comunicació i foment del consum d’aliments ecològics en xarxes socials.

El lliurament de premis se celebrarà el diumenge 26 de novembre a Baena, Còrdova

Entrega de premis

El lliurament dels XXV Premis Internacionals a la Recerca i Defensa en Producció Ecològica ‘Núñez de Prado’ se celebrarà el diumenge 26 de novembre a Baena, Còrdova. A l’acte li seguirà el nomenament dels nous socis d’honor de Ecovalia: Fernando Portero, cap de Serveis Veterinaris de la ADSG Sierra Nord de Sevilla; Carlos Seara, director de Xarxa d’Agrobank; Silvia Nieto, exdirectora general de Polítiques Agroambientals de la Conselleria d’Agricultura de la JCCM; Yolanda Mena, directora del Màster Oficial d’Agricultura i Ramaderia Ecològiques; José María Penco, director de AEMO i Aina Calafat, directora d’incidència política i projectes internacionals de SEAE.

Més informació a www.ecovalia.org

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Novembre 2023