El nostre estimat col·laborador José Lopez Pérez de Nosolocine.net em demana que faci balanç d’aquest 1r any de BioEco Actual, som-hi…

Com va començar (una mica d’història recent)
Al gener del 2013 li demano consell al Pedro Burruezo, músic i periodista especialitzat en ecologia i li comento la meva intenció de crear un informatiu mensual independent i gratuït de consum de producció ecològica i em respon com a periodista i amic, que és una bona idea, però que en el sector hi han hagut diversos intents de publicacions similars i no han aconseguit sobreviure.

 

Opinió que vaig apreciar i vaig prendre com avís de que aquest camí no resultaria fàcil de recórrer. La suma d’ impediments em va incentivar positivament: la desinformació habitual a què estem sotmesos els consumidors, el tancament de diaris gratuïts, l’encariment dels serveis. Acabava d’estrenar la meva pel·lícula documental eco-animalista La Barbacoa i no volia que quedés truncada aquí la meva contribució a la divulgació de l’alimentació ecològica i el benestar animal. Em vaig tancar amb l’equip neuràlgic durant tres mesos per materialitzar el projecte. El mes de maig del 2013 vam sortir al mercat imprimint 17.000 exemplars en edició en català, part dels quals vam repartim nosaltres mateixos a BioCultura Barcelona, estand per estand, i on vam rebre el Premi Anual de Premsa Especialitzada. Al setembre vam donar un gran pas en editar BioEco Actual en castellà i distribuint-lo a la Comunitat de Madrid, Castella i Lleó i Euskadi. Paral·lelament, vam sortir en digital www.bioecoactual.com on cada mes es pot llegir BioEco Actual en format issuu i pdf, actualitzant diàriament la secció de notícies i creant un twitter molt actiu @bioecoactual.

Aquest ha estat el nostre primer any i aquí estic per donar-vos les gràcies a tots els que ho heu fet possible.