FAO 04/04/2015
Els sòls sans són la base per a la producció d’aliments saludables.

Els sòls sans són el fonament del sistema alimentari. Els nostres sòls són la base de l’agricultura i el medi en el qual creixen gairebé totes les plantes destinades a la producció d’aliments. Els sòls sans produeixen cultius sans que alimenten a les persones i als animals. De fet, la qualitat dels sòls està directament relacionada amb la qualitat i la quantitat d’aliments.

Amb una població mundial que segons les previsions superarà els 9 000 milions d’habitants el 2050, i l’agreujant de la competència per la terra i l’aigua i l’impacte del canvi climàtic, la nostra seguretat alimentària actual i futura depèn de la nostra capacitat d’augmentar els rendiments i la qualitat dels aliments utilitzant els sòls ja dedicats a la producció actualment.

(Imatge: Infografia FAO. Fes click per veure-la completa)

Per a més informació consulti: www.fao.org/soils-2015/es