jose antonio rico

La Unió 09/04/2015
José Antonio Rico, elegit president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV).

El productor de raïm de taula ecològic de Novelda, José Antonio Rico, ha sigut triat hui nou president del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CACV), després de la celebració de la reunió de constitució de l’òrgan de gestió del CAECV. José Antonio Rico ja va ser president del CAECV durant els anys 2005 a 2010.

Com a vicepresident ha resultat triat Vicent Sanz, productor d’oli ecològic de Camp de Mirra i com a tresorer Michel Merlet, productor ecològic de mel de Castelló.

Els tres formaven part de les candidatures que La Unió va presentar als tres censos del Comitè d’Agricultura Ecològica (productors, empreses i importadors), amb una sèrie de llauradors/es i ramaders/es ecològics professionals compromesos i empreses amb una dilatada trajectòria i una aposta ferma i clara des de fa molts anys per aquest mètode de producció.

La Unió va obtenir en les eleccions al CAECV del passat 25 de març un total de 6 vocals per només 4 de la llista de Asaja i cap de Coag. Van eixir com a vocals electes de La Unió en el cens A dels productors José Antonio Rico de Novelda, Hort de Manyano d’Almassora i Jesús Sanchis de Llíria. En el B d’empreses van resultar triats Vicent Sanz de Camp de Mirra i La Unió de Llauradors. En el C va eixir triat Michel Merlet de Castelló.

L’agricultura ecològica no ha parat de créixer a la Comunitat Valenciana. Les últimes dades disponibles, corresponents a 2013, indiquen que havia registrats a la Comunitat Valenciana un total d’1.817 productors agraris ecològics i 75 comercialitzadors. En eixe aspecte, ocupa el sisè lloc del rànking de l’estat espanyol. La superfície de cultiu ascendia a més de 52.000 hectàrees, la qual cosa representava el setè lloc de l’escalafó. La província amb més hectàrees és Alacant, amb 31.591 has. Pel que es refereix als cultius són les vinyes (7.373 has) les més abundants i després d’ells els fruits secs i l’olivar. Les explotacions ramaderes són un total de 28, de les quals 17 són de bòvids per a carn, seguides de les d’oví per a carn. A la Comunitat Valenciana existeixen també 1.000 ruscs ecològics.

Article Original: www.launio.es/ca/cgi-bin/article.asp?sid=0601&aid=10488

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here