revision pemar

Amigos de la Tierra 30/07/2015
Amigos de la Tierra demana al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient que no aposti per la incineració.

El passat dia 23 tancava el termini de participació pública de l’esborrany del Pla Estatal Marc de Residus, un document de gran importància per encaminar el model de gestió de residus que regirà en el nostre país en els propers anys.

Cada vegada és més urgent revisar la lamentable situació actual de l’estat espanyol en gestió de residus: un 60% dels residus municipals són abocats, un 10% incinerats i un escàs 30% de residus són reciclats i compostats. La Unió Europea exigeix assolir el 2020 un mínim de 50% de preparació per a la reutilització i reciclatge, de manera que el repte d’aquest pla ha de ser l’increment de 20 punts de reciclatge per evitar les sancions europees.

Seguir Llegint