Wine Trust 04/08/2015
Neix Wine Trust.

Neix Wine Trust, un segell distintiu únic a tot l’estat que té com a objectiu principal promocionar i distingir establiments de restauració i hostaleria amb una excel·lent oferta i un servei de qualitat del vi.

La passada setmana va néixer a Barcelona Wine Trust. Un segell distintiu, únic a tot l’estat, que té com a objectius principals:

– Distingir i donar a conèixer els bars i restaurants que aposten clarament per un tractament excel·lent del vi i que alhora divulguen la seva cultura i valors en benefici del consumidor.

– Facilitar la seva localització a les ciutats i pobles, mitjançant la Guia WT, que es publicarà el primer trimestre de l’any 2016 i de forma on-line i mòbil adaptatiu a winetrust.eu.

– Motivar i apropar nous clients al consum responsable i moderat del vi als establiments Wine Trust. Consumidors que fins ara no s’han vist atrets per l’oferta de vi, per no disposar de referents innovadors o prou atractius pels seus hàbits d’oci i preferències, o bé per no haver trobat el tractament i locals adequats on gaudir-ne.

– Fidelitzar el consumidor premium que ja aprecia i busca aquests locals on vol gaudir d’una oferta més àmplia i exclusiva amb un servei dedicat i professional.

Ecomundis Editorial, empresa que gestiona i atorga la distinció Wine Trust, ha establert dos convenis de col·laboració amb el Gremi de Restauració de Barcelona i l’Asssociació Catalana de Sommeliers i ha obert oficialment per a Catalunya les seves candidatures en aquest reconeixement.

Fins l’1 d’octubre de 2015, els titulars dels establiments que optin a la distinció Wine Trust podran sol·licitar l’inici del procés d’adhesió de forma totalment gratuïta mitjançant el següent formulari.

acuerdo sommeliersEls convenis marc signats amb l’editorial tenen com a objectius l’assoliment dels objectius descrits i el bon funcionament tècnic del sistema, ja que per a obtenir la distinció, els establiments han de seguir un procés d’avaluació que garanteixi que compleixen amb la Declaració WT del Vi i amb el Reglament 2015 d’especificacions generals per a un bon servei del Vi. 

Ambdós documents són la base desenvolupada per Wine Trust per a l’avaluació dels establiments que ofereixen un servei de vins al públic amb un estàndard de qualitat superior i que guien la concessió del distintiu WT (www.winetrust.eu).

El Director d’Ecomundis Editorial, Pablo Chamorro, ens indica que Wine Trust neix per la necessitat del consumidor de retrobar el vi als bars i restaurants com una opció de qualitat i plaer on es serveixi en condicions adequades.

No podrem parlar mai de millorar les estadístiques de consum de vi si no comencem a distingir i a promocionar les millors propostes a les nostres ciutats i pobles. Hem d’apropar al client convençut i al nou consumidor de vi fent ús de més elements atractius i innovadors. Wine Trust premiarà i comunicarà aquestes propostes.

“Parlar de la qualitat del vi i dels seus orígens és la clau per a entendre millor el que sentim o percebem quan el bevem i el degustem. Però només quan el gaudim en harmonia amb l’espai i amb la companyia adequada és quan el consumidor, especialment el més jove, podrà adoptar el vi com company de consum per davant d’altres begudes molt més integrades en els seus hàbits.”

Per tot això, a Wine Trust també hem creat un Club de fidelització dels establiments amb avantatges i elements de comunicació que farà que més consumidors els coneguin i gaudeixin de la seva oferta de vins i activitats.

Tota la informació a www.winetrust.eu