rueda prensa biofach 2016

A la riba del Llac Maggiore, en un bellíssim paratge de la frontera alpina d’Itàlia i Suïssa, ha tingut lloc el passat dia 5 de setembre, la roda de premsa de la Fira Líder mundial d’Aliments Ecològics BIOFACH i del Saló Monogràfic Internacional de Cosmètica Natural VIVANESS, fires que se celebren juntes del 10 al 13 de febrer de 2016 al Centre firal de Nuremberg.

Importants novetats per aquesta propera edició que estrena directora, la Sra. Danila Brunner, qui va dirigir ProWein, a la Messe Düsseldorf, la fira especialitzada del vi, durant més de deu anys i qui compta a més amb gran experiència en el camp de direcció de grans exhibicions i esdeveniments en altres àmbits. “Des de sempre, el sector ecològic es centra en els enfocaments globals.”

“Ens alegrem que a BIOFACH es configuri el futur del sector ecològic”.

Alemanya és el major mercat de productes ecològics d’Europa i país pioner en cosmètica natural. L’evolució del mercat global de productes ecològics és més que positiva. La superfície de cultiu ecològic continua creixent a tot el món i BIOFACH, en el seu vint-i-cinc aniversari, és la cita de reunió més important. Aquesta edició comptarà amb més de 2400 expositors que exhibiran tota la diversitat de productes ecològics; d’ells uns 200 expositors de 30 països participaran en l’edició de VIVANESS, que enguany celebra el seu desè aniversari i estarà al centre del certamen, concretament al Pavelló 7 A i estrena escenari, “VIVANESS on stage” i estand agrupat d’empreses joves i innovadores.

BIOFACH 2016 amb el suport del seu soci Bioland, dedicarà àrees d’exposició pròpies al vi, l’oli d’oliva i als productes vegans. Es durà a terme també un fòrum especial per a la restauració amb el nom de Cook + Talk, un lloc de trobada i contacte entre els cuiners professionals amb conferències, show-cookings, etc.

Al Congrés BIOFACH, sota el nom d’ Organic 3.0 “Foment de l’Agricultura Ecològica”, BIOFACH, junt amb el seu patrocinador internacional IFOAM-Organics International, i el seu patrocinador nacional BÖLW (Associació de la Indústria Alemanya d’Aliments Ecològics) desenvoluparà encara més el marc conceptual del sector ecològic amb grups de reflexió i projectant el futur de l’agricultura i de la indústria ecològica per al “foment de l’agricultura ecològica”.

Markus Arbenz, director executiu d’IFOAM: “Els productes ecològics representen la veritable sostenibilitat en l’agricultura i l’alimentació i poden contribuir de manera decisiva a afrontar els desafiaments globals com la fam, el canvi climàtic i la desaparició dels recursos”. 

Reestructurar la indústria mundial dels aliments, transformar els sistemes convencionals a un mètode de producció ecològic

La meta del sector és en definitiva: més agricultura ecològica i productes ecològics de qualitat a tot el món.

Autora: Montse Mulé – Bio Eco Actual