ttip 2

Justicia Alimentaria Global 15/09/2015
TTIP: Bye Bye agricultura camperola. Per Javier Guzmán.

El TTIP, un somni fet realitat. El somni de les grans corporacions agroalimentàries. Per a la resta de la societat és un malson. Les corporacions agroalimentàries porten anys pledejant a l’Organització Mundial de Comerç (OMC) contra diverses normatives europees que protegeixen elements clau de la nostra seguretat alimentària.

L’OMC no ha pogut arribar fins on elles desitjaven, així que sembla que, per fi, ha arribat l’hora de solucionar els seus problemes i per això han posat a treballar als seus negociadors en forma de representants governamentals entre els Estats Units i la Unió Europea.

L’objectiu és aconseguir un acord comercial entre les dues regions que, a diferència de la resta d’aquest tipus de tractats ja signats a tot el món, no pretén “obrir” fronteres als aliments nord-americans sinó “obrir” els òrgans reguladors agroalimentaris europeus.

Seguir Llegint

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here