leña fuego

Vegetalia 06/11/2015
I tu, ja poses tota la llenya al foc?

Per a seguir una dieta saludable és fonamental escollir quins aliments consumim però igual d’important és el sistema que escollim per cuinar-los! Foc, vitroceràmica o inducció? I tu, amb què cuines?

Els professionals han parlat!

Navegant per la blogoesfera, hem descobert que la majoria de cuiners professionals i restaurants prefereixen els fogons industrials de gas per a les seves cuines. Tenen molt clar que cuinar amb foc és la millor opció si vols que els aliments conserven tot el seu sabor i qualitat. A més, d’aquest mode conservaran gran part de les seves propietats inclòs després de la cocció! I una altra dada important! Cuinar amb gas suposa un estalvi energètic considerable enfront de les cuines que necessiten electricitat.

Llavors, per què en els concursos culinaris que s’emeten per televisió sempre s’utilitzen vitroceràmiques o plaques d’inducció? Deixant de banda els evidents acords publicitaris, en tv opten per aquests sistemes bàsicament per dues qüestions: la velocitat i la neteja. Una vitroceràmica d’inducció es calenta més ràpid que un taulell de gas. Els concursants disposen de poc temps per cuinar així que per ells aquesta és la millor opció. A més, està el factor neteja. En general les plaques d’inducció no generen temperatures tan elevades com per a què es peguin restes d’aliments en elles. Això no quedaria gens bé en pantalla, no?  

I tu, què prefereixes?

Si optes pel gas a la teva cuina, tindràs un doble benefici, cuidaràs del planeta a l’estalviar en electricitat i els aliments que cuines tindran un major aportació energètica! En canvi, si prefereixes la vitroceràmica o les plaques d’inducció podràs cuinar de manera ràpida i neta, però els teus aliments no seran tan energètics.

Ara que ja saps les avantatges i desavantatges dels sistemes de cocció, amb quin et quedes? Ja li llences tota la llenya al foc?

Descobreix més informació interessant a www.vegetalia.com