alargascencia

Amigos de la Tierra 27/11/2015
Amigos de la Tierra llança Alargascencia, un directori d’establiments per donar alternatives contra l’obsolescència.

En la Setmana Europea de Prevenció de Residus Amics de la Terra dóna a conèixer alternatives de consum que allarguen la vida útil dels productes. Alargascencia és un directori d’establiments de reparació, lloguer, intercanvi i compra venda d’articles de segona mà.

En la Setmana Europea de Prevenció de Residus, del 21 al 29 de novembre, Amics de la Terra fa una crida a la població sobre la importància i necessitat d’acabar amb el malbaratament de recursos naturals, denunciant l’obsolescència programada i percebuda, i exigint el increment dels percentatges de reducció i reutilització de residus per part de les administracions.

El patró de consum actual ve marcat per productes poc duradors, difícils de reparar i reutilitzar. En aquest context, tant el medi ambient com la ciutadania es converteixen en els actors més perjudicats. El reciclatge, no és suficient per assegurar un consum de recursos naturals sostenible, causa de l’increment incessant del consum. Amics de la Terra considera que el canvi d’hàbits cap a un model més responsable és un important motor per avançar cap a una societat més justa i solidària.

Per aquest motiu, Alargascencia.org posa en mans de la ciutadania una eina per trobar solucions davant de l’obsolescència programada i percebuda, i allargar així la vida útil dels productes, i aconseguir no només un estalvi econòmic, sinó també ambiental.

La web, alargascencia.org, ofereix diferents alternatives (lloguer, compravenda de segona mà, reparació) de diferents productes (roba, mobles, electrodomèstics) en diferents províncies de l’Estat Espanyol. Es tracta d’un projecte col·laboratiu, el nombre d’iniciatives creixerà gràcies a la col·laboració de les persones usuàries, a les que l’associació convida a participar suggerint nous establiments.

Amb aquesta eina, Amigos de la Tierra vol oferir alternatives senzilles a aquelles persones que no volen considerar els seus objectes residus massa aviat, alhora que es torna com a eina d’educació ambiental, amb informació sobre els avantatges ambientals i socials d’aquests models de consum .

Els primers baules de la jerarquia de gestió de residus, reducció i preparació per a la reutilització, són els més importants per posar en marxa una estratègia de Residu Zero. Per tant, Amics de la Terra convida a la ciutadania a utilitzar i col·laborar en Alargascencia, ia les administracions públiques a treballar per l’increment d’aquests models de negoci, amb baix ús de recursos naturals.

Visita ja alargascencia.org/es