Sabem que els nabius, els espinacs, la col arrissada, entre molts altres, són aliments beneficiosos per al nostre organisme, el seu consum millora la salut, o aliments de nom més exòtic i menys conegut com la maca, el kale, la moringa, la lúcuma, les propietats nutricionals dels quals són extraordinàries. Aquests aliments s’engloben sota l’etiqueta de superaliments i es caracteritzen per les seves propietats nutricionals i els beneficis que a la salut aporten.

superalimentos quecomer

Què són els superaliments?

Ens trobem davant d’un conjunt d’aliments rics en nutrients molt beneficiosos per a la salut, que contenen alts nivells

 

de proteïnes, vitamines, minerals, enzims, antioxidants com les vitamines A, C, E i el betacarotè, greixos saludables i olis grassos essencials, aminoàcids , fibra i fitonutrients, substàncies que protegeixen el nostre organisme de danys cel·lulars i ens ajuden a prevenir la malaltia

Són un grup d’aliments, majoritàriament fruites i verdures, que tenen un contingut en nutrients molt superior a la resta

Propietats i beneficis

Redueixen el risc de tenir malalties cròniques i infeccions ja que enforteixen el sistema immunològic, alcalinitzen la sang i els teix

 

its, afavoreixen la nutrició cel·lular, ajuden a depurar el cos, regulen el pes, incrementen la sexualitat, milloren la salut física i allarguen l’esperança de vida.

 Incideixen positivament sobre la salut dels que els consumeixen

Els superaliments no són un descobriment recent i són usats des de fa milers d’anys per diferents cultures com a part d’una dieta equilibrada i nutritiva, sent eina nutricional per sanar el cos. Els hem de considerar com la medicina de la natura.

En el nostre dia a dia ens veiem obligats a consumir aliments processats i menjars ràpids que no tenen nutrients i que no aporten més que calories buides, molt sucre però res d’aliment. Aquesta pèrdua de nutrients és conseqüència del tractament industrial, del processat, que els elimina dels aliments. Si volem mantenir-nos sans hem de consumir-los de forma regular. Per protegir la qualitat i integritat dels nutrients, un superaliment ha de ser orgànic i ser consumit cru o molt poc processat.

Els superaliments són un plus de qualitat alimentària, una aportació essencial i absolutament necessària per al bon funcionament del nostre organisme, un producte genèric per a tot tipus de consumidor especialment indicat per a tots aquells que tenen necessitats nutricionals extres com gestants, nens i adolescents, gent gran, esportistes, no havent limitacions per sexe o edat.

Destaquen la maca (Lepidium meyenii), que augmenta la força i la resistència, el kale (Brassica oleracea var. Sabellica), col o col arrissada, que té propietats antioxidants, la moringa (Moringa oleifera) que presenta un alt contingut de proteïnes, vitamines, minerals i molt rica en antioxidants que activen el sistema immune, la lúcuma (Pouteria lúcuma), rica en vitamina B3 i que estimula el bon funcionament del sistema nerviós, la rosa mosqueta (Rosa eglanteria) amb propietats antioxidants i acció antiinfecciosa, i la proteïna de cànem.

Altres superaliments són les algues (espirulina, chlorella) amb funció detox, els antioxidants com l’acerola i el maqui, els nabius, el bròquil, la pastanaga, la magrana, les proteïnes del pèsol i de la garrofa, la quinoa, la maca, el camu camu, els bolets (reishi, shiitake, maitake), verds d’ordi, alfals i espelta, el psyllium, la cúrcuma i el pebre.

És important que aquests productes siguin de gran qualitat i de certificació ecològica

ESPAI PATROCINAT PER
El Granero Integral

Autor: Raúl Martínez, dietètica i dieto teràpia Homo toxicologia

Subscriu-te a la Newsletter i rep cada mes Bio Eco Actual gratis al teu correu

Bio Eco Actual, el teu mensual 100% ecològic
Llegir
Bio Eco Actual Octubre 2020

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here