ESPAI PATROCINAT PER:
Suplementos Solgar

Finalitzades les festes nadalenques, és hora de posar en pràctica les bones resolucions i començar l’any nou amb salut, energia i bons hàbits alimentaris.

Els costums alimentaris i celebracions en aquestes dates poden haver deixat petjada en el nostre organisme, carregant-nos sobretot de toxines més que de vitalitat, esmussant així el nostre cos i ment. Alguns símptomes molt freqüents són la inflor abdominal, boca pastosa, mal alè, mal de cap, gasos, pesadesa estomacal, cansament, falta de concentració, restrenyiment, diarrea, i pujada de volum i pes corporal…

salud y complementos enero 16Per acabar amb això s’imposa una dieta depurativa que netegi el nostre organisme i augmenti la nostra càrrega vital. És una molt bona manera de fer un reset per al nostre cos i ment, trencant amb aquests mals hàbits alimentaris que justament ens hem proposat deixar en aquest any nou!

Tot allò que bloquegi les nostres vies naturals d’eliminació, que excedeixin la nostra capacitat individual de digerir-metabolitzar-absorbir, i que acidifiquin el nostre medi robant-nos minerals, són fonts de toxicitat per a nosaltres.

Passos per afavorir una bona desintoxicació

Alimentació

D’una banda serà important evitar els aliments i hàbits que més ens embruten com l’alcohol, el cafè, el tabac, el sucre blanc, els dolços i refinats, les proteïnes animals, embotits, formatges, farines, salses, fregits i la llet de vaca. De l’altra, hem de privilegiar aliments nets, frescos, rics en enzims i en antioxidants com les verdures de fulla verda i d’arrel, les crucíferes, varietat de fruites, llavors i fruita seca, la cúrcuma, les algues i els grans integrals sense gluten .

La presa de líquids al llarg del dia és també fonamental per a un bon drenatge i hidratació, afavorint una aigua mineral de baixa mineralització i infusions de carxofera, boldo, regalèssia, fonoll i / o ortiga.

Suplementació (la suplementació ha de ser prescrita i supervisada per un professional de la salut)

– Card marià: S’ha demostrat que el seu principi actiu, anomenat silimarina, incrementa en un 30% la producció de glutatió en el fetge el que augmenta la seva activitat detoxificadora a més d’estimular el creixement de cèl·lules hepàtiques sanes.

– Vitamina C: Per ajudar al fetge a eliminar components tòxics de la sang amb més eficàcia.

Dent de lleó: Estudis científics avalen la seva arrel com excel·lent tònic hepàtic potenciant el metabolisme dels greixos, i com a diürètic ric en potassi, la qual cosa contribueix a una diüresi controlada i equilibrada.

Psillium: Aquesta fibra soluble millora l’eliminació dels greixos dels intestins i redueix el temps de trànsit dels aliments. Pres abans dels àpats augmenta la sensació de sacietat.

Chlorella: Gràcies als seus enzims i aminoàcids, aquesta alga verda protegeix les nostres cèl·lules enfront de diversos agents tòxics. La seva riquesa en clorofil·la l’avala com a gran aliada de la nostra salut intestinal a l’hora de combatre certs bacteris patògens.

Bons hàbits: els 3 manaments

En cas de falta de gana mai hem de forçar-nos a menjar, és important escoltar el nostre cos i respectar les hores de cada àpat, el sopar mai hauria de ser més tard de les 21h30.

Respirar lentament, mastegar amb consciència i relaxar-nos mentre mengem.

Practicar un exercici físic en el qual es suï i estiri el cos per ajudar a mobilitzar els tòxics acumulats.

Autora: Mareva Gillioz, Dietista i Coach nutricional, especialitzada en Naturopatia 

Deixa un comentari

Please enter your comment!
Please enter your name here