MARIBEL SAIZ ARiMS NATUR

Arriba el fred hivernal, la boira, la humitat, els termòmetres baixen sota zero i amb això augmenta el risc de refredats, mal de coll, etc.

És temps de mantenir unes defenses sanes i actives per fer front a les agressions hivernals, conèixer quins són els teus millors aliats, t’ajudarà a passar un hivern ple d’energia i vitalitat.

Els essencials d’hivern són:

L’EXTRACTE DE ECHINÀCEA

La echinàcea s’ha utilitzat tradicionalment per tractar o prevenir els refredats, la grip i altres infeccions. Posseeix una acció sobre el sistema immunològic que pot ajudar a combatre les infeccions.

EL PRÒPOLIS

El Pròpolis és una substància gomosa i resinosa que produeixen les abelles a partir de la recol·lecció de gomes i resines de diferents plantes, gemmes i escorces d’arbres.

En la seva composició destaca la seva gran riquesa en bioflavonoides, que li confereixen les propietats antisèptica, antibiòtica i antioxidant. Al pròpolis se li atribueixen també propietats antimicòtiques, antiinflamatòries, cicatritzants, antial·lèrgiques i analgèsiques.

combatur frio

L’EXTRACTE DE LLAVOR DE ARANJA

Les diferents investigacions sobre la composició de la llavor d’aranja i la seva polpa han revelat la presència de flavonoides, sent el principal la naringina i la seva aglicona la naringenina (flavanona), que li confereix el seu característic sabor amarg.

Diferents estudis han confirmat que l’extracte de llavors d’aranja (ESP) (Citrus paradisi Macfad.) té una acció antibacteriana d’ampli espectre, potent i eficaç, a més amb efecte fungicida i antiviral.

L’ESSÈNCIA DE LLIMONA CORFA

S’obté també l’essència de la seva pela per prensió, que es caracteritza per la seva riquesa en monoterpens, entre ells destaca la presència de limonè, molt útil com a antisèptic.

L’essència de llimona-corfa té una acció antimicrobiana.

L’OLI ESSENCIAL DE FARIGOLA

Per a l’obtenció de l’oli essencial de Farigola, es destil·la la planta sencera en flor que destaca pel seu contingut en fenols (timol i carvacrol) i monoterpens. Diferents tractats d’aromateràpia consideren l’oli essencial de farigola-timol un excel·lent antibiòtic, d’acció sobre l’esfera broncopulmonar, amb propietats immunoestimulants i expectorants, resultant ideal per al tractament, en l’adult, dels refredats, grips, laringitis, faringitis, bronquitis, a més de posseir un efecte tònic, reconstituent i antifatiga, molt útil durant les convalescències, en infeccions repetitives i en les infeccions gastrointestinals.

Autora: Maribel Saíz Cayuela, Llicenciada en Ciències biològiques